Barcelona želi dati novu šansu Fatiju, ali on bi na ljeto mogao napraviti neočekivan transfer

Žele ga u Saudijskoj Arabiji

Barcelona želi dati novu šansu Fatiju, ali on bi na ljeto mogao napraviti neočekivan transfer

Eldar Ganibegović

Ansu Fati definitivno je jedan u nizu igrača koji nije opravdao nadimak "novi Messi". Barcelona ga je poslala na posudbu u Brighton, ima namjeru da mu da novu šansu, ali on bi na ljeto mogao otići iz Evrope.

Arapski bogataši sada su se usmjerili ka dovođenju 20-godišnjeg Ansua Fatija. Trenutno je španski fudbaler na pusudbi do kraja tekuće sezone iz Barcelone u Brighton.

U posljednje dvije sezone Ansu Fati nije dobivao dovoljnu minutažu u dresu Katalonaca, a ljetos je odlučio da prihvati ponudu Roberta De Zerbija i potpiše sa Brightonom.

Plan Barcelone je da krilni fudbaler sljedeće sezone postane starter u Xavijevom timu, ali bi šeici mogli da im pokvare plan.

Gledan kao "novi Leo Messi", nakon odlaska Argentinca u PSG 2021. godine, Ansu Fati je bio više povređen i nije dovoljno impresionirao u Barceloni. 

Međutim, Arapi ga drže na oku i stavili su ga na vrh svoje transfer liste za ljetni prelazni rok.

Oglasi

Osim toga, novinari TNL-a najavljuju da su ljudi bliski Fatiju uzbuđeni zbog mogućnosti da Španac ode u Saudijsku Arabiju. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ostaje da vidimo šta će biti na ljeto. Jasno je da Barcelona još ima vjere u njega, ali nešto se pita i sam igrač. 

Ugovor s Barcelonom dečko porijeklo iz Gvineje Bisau ima do ljeta 2027. godine i vidjet ćemo da li će ga i odraditi do kraja. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi