Predsjednik Barcelone kroz suze žestoko prozvao Real: "Imam loše vijesti za vas..."

Joan Laporta iskren

Predsjednik Barcelone kroz suze žestoko prozvao Real: "Imam loše vijesti za vas..."

Midhat Šljivak

Predsjednik Barcelone Joan Laporta žestoko je prozvao velikog rivala Real Madrid. Poručio im je da će u narednim godinama gledati u leđa velikoj Barci.

Prozivke između velikih rivala Barcelone i Real Madrida nikada ne prestaju, niti će ikad završiti. Iz sedmice u sedmicu dođe barem do jednog otvorenog sukoba, a sada je sve prešlo na veći nivo.

Joan Laporta odlučio je javno poručiti Real Madridu da će u narednim godinama gledati u leđa katalonskom klubu bez obzira na sve zvijezde koje kupuju. Kroz suze je govorio na Skupštini kluba.

"Imam loše vijesti za ove iz Madrida. Ponovit ćemo uspjehe najbolje Barce ikad", govori Laporta i nastavlja priču:

"Real Madrid se nije dobro proveo tokom mog prvog mandata i zamislite kako se osjećaju kada za nekoliko godina vide novu Barcu - tim koji će biti sve bolji i usput i istog predsjednika zbog kojeg su i ranije patili", rekao je Laporta.

Oglasi

Prvi čovjek Barce tvrdi i da će njegov tim pobijediti u slučaju 'Negreira' koji se vodi protiv njih i koji ih tereti za plaćanje sudija.

"Pobijedit ćemo. Nismo napravili ništa od onog za šta nas optužuju. Historija Barcelone se neće isprljati. Ne smijemo dozvoliti da nas diskredituju. Bez obzira koliko tražili, neće ništa naći".

"Mi smo priznali da smo plaćali određene izvještaje. Sudija kaže da smo novac koristili da kupujemo utakmice, ali nemaju dokaza. Ne mogu ništa ni dokazati jer nemaju šta dokazati", istakao je Laporta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jasna je ovo poruka rivalima iz Madrida da ne mogu ništa učiniti kako bi uništili Barcelonu, ali nema dileme da će se sukobi u narednim godinama nastaviti.

Slučaj Negreira uskoro će dobiti svoj epilog i vidjet ćemo kakva će odluka suda biti.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1602178685
El Presidente... Došao u najtežim trenucima, i gle šta sve radi... Jednostavno rečeno, najbolji ikada
2 3
Sioux1921
Zalosno je koliko su opsjednuti real madridom
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi