Stiže ponuda za Fatija: Postat će najskuplje pojačanje u historiji kluba!

Spursi ga žele

Stiže ponuda za Fatija: Postat će najskuplje pojačanje u historiji kluba!

Eldar Ganibegović

Ansu Fati od wunderkida polako postaje wundervišak u Barceloni. Xavi ga sve manje koristi, njegov otac napravio je popriličnu grešku nekim nepromišljenim izjavama u medijima, no zainteresovanih klubova za njega ne manjka.

Smatrao se nasljednikom Lionela Messija, no 20-godišnji Ansu Fati taj epitet ne opravdava. Svojim statusom u Barceloni je i sam nezadovoljan i neće biti iznenađenje ako napusti klub.

Sam njegov otac prije nekoliko sedmica izjavio je da će njegov sin otići ako se situacija ne promijeni, odnosno ako mu Xavi Hernandez ne pruži više minuta na terenu.

To se nije dopalo ni treneru, ni čelnicima kluba, ali ni samom fudbaleru koji se izvinuo i poručio da nije imao pojma da će njegov otac takvo nešto izjaviti za medije.

Fati ja vrlo blizu odlaska iz kluba, a interesa za njega ne manjka. Situaciju pomno prate klubovi iz engleske Premier lige, a pojedini su voljni da im postane i najskuplje pojačanje u historiji.

Za njega su interes pokazali Manchester United i Newcastle, a niz je nastavio Tottenham koji je očito i najozbiljniji kandidat za dovođenje ovog 20-godišnjeg fudbalera.

Londonski klub traži rješenja kada je ofanzivni dio ekipe u pitanju. Richarlison i Son zakazali su ove sezone i nemaju učinak kakav se od njih očekivao, pa su se Spursi okrenuli traženju novih pojačanja.

Izbor je tako pao na Ansua Fatija, a mediji u Velikoj Britaniji pišu da bi mogao postati najskuplje pojačanje u historiji Spursa. Nije otkriven iznos koji bi ponudili Barceloni, no jasno je da se radi o cifri većoj od 62 miliona eura koliko je 2019. godine Lyonu plaćen Ndombele.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Fati je u tekućoj sezoni upisao 41 nastup što je sasvim pristojna brojka, no varljiva na oko. Naime, samo 13 je počeo od prve minute. 

Postigao je sedam pogodaka i dodao tri asistencije u tim utakmicama i vidjet ćemo da li ćemo ga i iduće sezone gledati u dresu Blaugrane koja je na putu da postane prvak Španije. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Napadac s 4 gola u sezoni i hoce 70 mil za njega hahahahsh da daa
2 0
AjmanMuj
Ojjj druže, 7 napadača i krila imaju i opet hoće novo. Nidje veze šta rade. Richarlison neka ide, to je ok. Ostaju Son, Lucas, Kuluševski, Danjuma, Gil može, kakav bolan Fati i još da se bacaju ovolike pare. Ndombele je bar upola se dokazao za ona 62 miliona
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi