Sastanak nije mogao bolje proći: Barcelona dogovorila prvo ljetno pojačanje, stiže nova zvijezda

Sve su brzo dogovorili

Sastanak nije mogao bolje proći: Barcelona dogovorila prvo ljetno pojačanje, stiže nova zvijezda

Endin Čaušević

U Barceloni rade punom parom da pokušaju riješiti finansijske probleme koje imaju kako bi mogli bez problema dovoditi nova pojačanja. Čini se da su Katalonci već završili prvo veliko pojačanje za ljeto jer su jučer održani razgovori koji su prema pisanju španskih medija završili jako dobro.

Katalonci su već nekoliko godina u teškoj finansijskoj krizi, te Joan Laporta sa svojim pomoćnicima od dolaska na predsjedničku funkciju svim silama pokušava da vrati stabilnost u katalonski klub.

Zbog toga Barcelona nije uspjela dovesti nikoga u januaru, ali se čini se punom parom spremaju za ljetni prelazni rok iako je jasno da finansijska situacija još uvijek nije riješena.

Međutim, Laporta je dao obećanje da će sve biti u redu, te je ljudima zadužene za transfere dao dozvolu da pregovaraju s potencijalnim pojačanjima.

Igrač koji se nalazi na listi želja Barcelone je Ilkay Gundogan koji će na ljeto moći doći na Camp Nou kao slobodan igrač jer mu ističe ugovor s Manchester Cityjem i zna se da je on odbio ponudu da ostane na Etihadu.

Barceloni je idealan scenarij da Gundogan stigne bez obeštećenja i ne žele propustiti tu priliku. Španski mediji pišu da se Mateu Alemany sastao jučer u klupskim prostorijama s Ilhanom Gundoganom koji je amidža i menadžer njemačkog reprezentativca.

Oglasi

Olakšavajuća stvar za Barcu je i ta što Gundogan silno želi da karijeru nastavi u katalonskom klubu i nije mu problem da čak smanji platu kako bi se uklopio u ponudu koju mu Barcelona može ponuditi.

El Chiringuito je objavio da je sastanak Alemanyja i Gundoganovog amidže trajao više od sat vremena i da je navodno sve dogovoreno.

Gundogan će prema svemu sudeći biti prvo ljetno pojačanje Barcelone i pojačat će konkurenciju u veznom redu ekipe koju predvodi Xavi Hernandez koji je i sam dao zeleno svjetlo za dovođenje veznjaka Cityja.

[twitter]https://twitter.com/youngjo20533854/status/1646604637758279695[/twitter]

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, zna se da će glavni cilj Barcelone biti dovođenje Lionela Messija, ali njegov povratak na Camp Nou je mnogo komplikovaniji od dolaska Gundogana.

Messi je ugovorom vezan za PSG također do ljeta, ali pregovori na relaciji Messi - Barcelona još uvijek nisu počeli.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi