Katalonski Sport objavio kome je ponuđen Ansu Fati, transfer je neizbježan

Barcelona ga prodaje na ljeto

Katalonski Sport objavio kome je ponuđen Ansu Fati, transfer je neizbježan

Edmir Škorić

Agent igrača Barcelone Ansua Fatija, Jorge Mendes, ponudio ga je u četiri kluba, potvrdio je to danas katalonski Sport.

Katalonci su spremni prodati 20-godišnjaka zbog njegove loše forme nakon brojnih povreda, a popularni menadžer, koji je prethodno godinama upravljao karijerom Cristiana Ronalda, već se bacio u potragu za novim timom.

Na Camp Nouu su počeli da gube strpljenje zbog 20-godišnjaka koji je sa 16 debitovao u Barceloni i smatralo se da će biti velika zvijezda i nasljednik Lionela Messija, kada je dobio Argentinčevu desetku nakon što je ovaj prešao u PSG.

Ipak, brojne povrede, prije svega koljena, sputavale su Fatija i on je više vremena bio izvan nego li na terenu. U Barceloni više ne vjeruju da igrač može povratiti staru formu i više nemaju povjerenja u njegove kvalitete kao ranije.

Kako je objavio katalonski Sport, Barcelona će se na ljeto rješavati Fatija, a uostalom financijska slika joj nije najbolja i morat će da se odrekne nekih skupih igrača. Cilj je da se oslobodi budžet za plate.

Mendes vjeruje da je Premier liga naredni igračev korak, pa ga je navodno ponudio klubovima Liverpoolu, Newcastleu, Manchester Unitedu i Arsenalu.

Oglasi

Time su potvrdili informaciju tamošnjeg katalonskog novinara Joana Fontesa koji je prošle sedmice izvijestio o naporima portugalskog menadžera da svom igraču pronađe novi klub u Evopi.

S obzirom na financijske probleme, ne bi bilo iznenađenje da Fati nije jedini igrač Barcelone koji bi mogao biti na prodaju ovog ljeta. Neizvjesna je i budućnost drugog krilnog igrača Ferrana Torresa.

Ansu Fati, iako se nosio sa zdravstvenim problemima i redovito je na raspolaganju Xaviju ove sezone, nije dobio previše šanse. Istina je da je nastupio u 37 utakmica, ali je skupio samo 1300 minuta. U tom vremenu postigao je šest golova i upisao tri asistencije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Skor ne izgleda loše s obzirom na vrijeme provedeno na terenu, ali zabio je dva pogotka u Kupu kralja protiv niželigaša. Najbolju utakmicu sezone odigrao je u avgustu protiv Real Sociedada. Tada je u manje od pola sata zabio gol i upisao dvije asistencije za pobjedu njegove momčadi 4:1.

Barcelona ima širok igrački kadar, posebno kvalitetne ima ofanzivce i smatra se da prodaja Fatija neće predstavljati problem u budućnosti.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi