Izraelac načinom proslave pogotka šokirao Tursku, dobija raskid i traži bijeg kući

Kazao je da nema veze sa politikom

Izraelac načinom proslave pogotka šokirao Tursku, dobija raskid i traži bijeg kući

S. Mlaćo

U Turskoj je i dalje glavna tema neiskorišteni jedanaesterac Edina Džeke u sinoćnjem duelu protiv Gaziantepa, no čini se da će u centar pažnje jedan drugi nogometaš. 

Naime, član Antalyaspora Sagiv Jehezkel je suspendovan zbog svog poteza na utakmici protiv Trabzonspora. Završilo je 1:1, a Izralec je postigao jedini pogodak, a kada je isti slavio, pokazao je zavoj na lijevoj ruci sa natpisom "100 dana, 7.10", što je zapravo aludiralo na napad Hamasa na Izrael koji se desio sedmog oktobra prošle godine, a onda i žestoke napade od strane njegove zemlje.

Izraelci su tada uzvratili i još uvijek traju žestoki napadi na Palestinu sa sve većim brojem žrtava iz dana u dan. Gaza je skoro sravljena sa zemljom, stižu užasne informacije o sve većem broju žrtava, no Izraelac je bio ponosan na svoj narod.

Nije to promaklo fotoreporterima, pa je samo sat poslije meča objava bila glavna tema u Turskoj. Turski klub je brzo reagovao i naveo da je Jehezkel suspendovan, te da je postupio suprotno nacionalnim vrijednostima Turske.

Predsjednik turskog luba Sinan Boztepe je kazao da je će on nogometašu uručiti otkaz, te da isti nema šanse da ostane.

Oglasi

Boztepe je kazao da je Jehezkel "bivši", iako je plaćeno jednom izraelskom klubu 850.000 eura, te se pokazao kao pravo pojačanje. Upisao je šest golova i dvije asistencije, no potez sa meča Super lige skupo će ga koštati.

"Njegov ugovor će biti raskinut. Neću prihvatiti takvo ponašanje sve i da nas košta trofeja", naveo je Boztepe.

Ono što je zanimljivo jeste da je u Turskoj pokrenuta i sudska istraga protiv navedenog nogometaša.

Navodi se da je on podsticao ljude na mržnju i netrpeljivost te tako podržao masakr koji je se dešava u Gazi.

Izraelski mediji prenose da će Jehezkel uskoro napustiti Tursku i vratiti u svoju zemlju, a sve se radi diplomatskim putem. Ipak, trenutno je pred sudom, a i sam se oglasio.

"Nisam nikoga provocirao. I izraelski vojnici su zarobljeni u Gazi. Želim da se rat što prije završi, zato sam i pokazao taj znak. Ja sam neko ko nema veze sa politikom. Od dolaska nisam radio ništa vezano za politiku. Nikoga nisam omalovažavao, tačka na koju sam želio skrenuti pažnju je kraj rata", rekao je Izraelac.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Tako će pokušati izbjeći bilo kakvu kaznu, ali će sigurno ostati bez kluba. U Izraelu će biti dočekan ko heroj, no što se tiče karijere definitivno će biti obilježen ovim potezom. Izraelci su odmah osudili potez Turaka, te naveli da se radi o pravoj sramoti i tako stali uz svog nogometaša.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
podrka sagivu i tom narodu u borbi protiv agresora hamasa
0 4
Mamu ti jbm....
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi