Zablistalo zaboravljeno dijete GNK Dinamo: Hrvat je danas tema broj jedan u Turskoj i šire!
Filip Benković na sjajan je način spriječio pogodak u utakmici turske Super Lige.

Svi su loptu vidjeli u golu, ali...

Zablistalo zaboravljeno dijete GNK Dinamo: Hrvat je danas tema broj jedan u Turskoj i šire!

E. Ganibegović

U okviru 20. kola turske Super Lige sastali su se Antalyaspor i Trabzonspor. Rezultat je bio 1:1, a potez dana imao je Filip Benković. No, krenimo redom. 

Trabzonspor dolazi do vodstva već u drugoj minuti. Taxiarchis Fountas je sjajno pogodio.

Sagiv Jehezkel je desetak minuta kasnije pogodio stativu i propustio vratiti stvari na početak, a onda u 36. minuti novi šok za domaćina. Svi su vidjeli loptu u golu, ali...

Guray Vural je bio tja koji je šutirao nakon lijepe akcije domaćeg tima. Golman je već bio savladan, ali se onda ukazao hrvatski internacionalac Filip Benković.

Dijete GNK Dinamo Zagreb i dečko koji je jednom nosio dres A reprezenentacije Hrvatske, beskompromisno se bacio na gol liniji i nogom zaustavio šut.

Oglasi

Do izjednačenja domaća ekipa ipak dolazi u 68. minuti. Strijelac je bio čovjek koji je pogodio stativu u 11. minuti, Sagiv Jehezkel.

Inače, bio je ovo novi duel bh. fudbalera u Turskoj. Edin Višća je kod gostiju igrao do sudijske nadoknade, svih 90 minuta igrao je Dario Šarić kod domaćih kod kojih je u sudijskoj nadoknadi šansu dobio i Deni Milošević, koji je odmah imao sjajnu šansu, ali mu je golman zaustavio šut. 

Edin Džeko danas nastavlja niz? 

Danas ćemo u Turskoj na djelu ponovo gledati i Edina Džeku. Njegov Fenerbahče od 17 sati gostuje kod Gaziantepa.

Fener je prvi s 50 bodova, dva više od Galate, dok je Edin Džeko prvi strijelac sa 16 golova, četiri više od Icardija.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Na prošloj utakmici je postigao hat-trick protiv Konyaspora, a vidjet ćemo hoće li danas nastaviti svoj savršen niz. Podsjetimo, u Fener je u međuvremenu stigao i Rade Krunić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi