Parola iz Turske uvrijedila Izraelce, dvojica koji su trebali zaigrati se "osvetili" na licu mjesta!

Povukli su konkretan potez

Parola iz Turske uvrijedila Izraelce, dvojica koji su trebali zaigrati se "osvetili" na licu mjesta!

A. Čaušević

Scena uoči utakmiceprvenstva Turske između Gaziantespora i Antalyaspora izazvala je gnjev izraelske javnosti, a dvojica Izraelaca koji su trebali zaigrati na utakmici za gostujući tim kad su saznali šta se sprema odmah su povukli konkretan potez. 

Tribine stadiona u Gazientepu su uglavnom prazne tokom utakmice protiv Antalyaspora, ali parola koju su iznijeli igrači oba tima bila je dovoljna da se ovaj stadion nađe u centru svjetske pažnje.

Naime, igrači oba tim zajedno sa sudijama su u rukama držali transparent u kojem se poziv prekid bombardovanja i stradanja civila u Gazi.

"Osuđujemo ugnjetavanje počinjeno u Gazi", napisano je na paroli koja definitivno nije sjela Izraelcima, posebno dvojici igrača sa izraelskim pasošem u gostujućem timu.

Parola iz Turske će obići svijet

Kad su saznali šta se sprema Ramzi Safuri i Sagiv Jehezkel su se na neki način osvetili na licu mjesta tako što su odbili igrati utakmicu.

"Kao reprezentativci, nećemo učestvovati i nećemo ići na stadion", poručili su fudbaleri Antalyaspora Ramzi Safuri i Sagiv Jehezkel u zajedničkoj izjavi.

Oglasi

Naznačili su kako su čelnici kluba pokazali razumijevanje prema njihovoj odluci da ne sudjeluju u utakmici, što su obrazložili i teškom situacijom u Izraelu nakon napada napada koju je izvela palestinska oružana grupa Hamas 7. oktobra.

U Turskoj je danas treći dan nacionalne žalosti, koju su vlasti proglasile zbog više od 3.000 ubijenih Palestinaca uzrokovanih izraelskim bombardiranjem Pojasa Gaze.

Nakon džume namaz u petak hiljade ljudi ponovo su izašle na ulice glavnih turskih gradova kako bi prosvjedovali protiv Izraela, a odlučeno je da se održi minuta šutnje prije fudbalskih utakmica.

"Loše vijesti iz zemlje (Izraela) čine nam gotovo nemogućim igranje fudbala", napisali su Safuri i Jehezkel u svojoj poruci.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Kap koja je prelila čašu na neki način da dvojica Izraelaca budu odlučni u svojoj namjeri da ne igraju je bila minuta šutnje ubijenim Palestincima.

Top Komentari

Hanibal
Trebali bi svo turski timovi raskinuti ugovore sa izraelskim igracima bez placanja bilo kakve odstete, zbog tog sto ne osuduju fasizam jedne drzave i ne podrzavaju hiljade zrtava u najnovijoj aizraelskoj agresiji. Pokazuje se da nikakva sila ili prijetnje ne mogu zaustaviti narod diljem svijeta da osude terorizam teroristicke drzave.
2 0
FahrudinKonjHodzic
podrzajem izrail
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi