Nagrada za sito i rešeto! Ante Budimir uoči 33. rođendana pred transferom karijere
Foto: Pixsell

Osusuna ga želi prodati

Nagrada za sito i rešeto! Ante Budimir uoči 33. rođendana pred transferom karijere

Admin Čaušević

Sezona karijere za Antu Budimira će i značiti transfer karijere. Barem su takve najave iz Španije nekoliko dana pred početak Evropskog prvenstva u Njemačkoj. Bila bi to sjajna nagrada za Zeničanina nakon svega šta je prošao u životu.

Budimir je u minuloj sezoni zabio 17 golova u dresu Osasune te je na slatke muke stavio Zlatka Dalića pred početak Evropskog prvenstva pošto ozbiljno kuca na vrata startne postave.

Zeničanin nekoliko sedmica pred svoj 33. rođendan (22. juli op.a.) prolazi kroz najljepši period u karijeri, a sada mu se smiješi i veliki transfer, najveći do sada.

Naime, vijesti iz Španije su takve da prema izvorima bliskih Osasuni ovaj klub namjerava prodati Budimira kako bi na njemu zaradila ogroman novac.

Ovaj stameni napadač se nalazi u vrhunskoj formi te Osasuna namjerava sve da unovči i da vrati uložen novac te još dodatno zaradi na hrvatskom napadaču.

Oglasi

Prije tri godine Osasuna je dovela Budimira za osam miliona iz Mallorce, sada se nadaju i njegovom odličnom prvenstvu Evrope te ogromnoj prodaji.

Od Budimira se očekuju velike stvari u Njemačkoj, istom se nadaju i u Osasuni kako bi možda ostvarili i najveću prodaju u klupskoj historiji. Rekord je prodaja Raula Garcije u Atletico Madrid još 2007. godine za 13 miliona eura.

Nije navedno koji klubovi su zaintereosvani za Budimira, ali ponuda sigurno neće manjkati. Interes je još veći postao nakon što je 190 cm visoki napadač zabio protiv Portugala za pobjedu 1:2.

Ako je neko zaslužio dodatni iskorak u vrijeme kada mu se bliži kraj karijere to je definitivno Budimir, prvenstveno zbog svega kroz šta je prošao u životu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Poznata je njegova srceparajuća života priča jer je kao dijete ostao bez oca u automobilskoj nesreći, poslije čega je pobjegao u Hrvatsku zbog agresije na BiH te ga je odgojila samohrana majka.

U karijeri je trpio sve i svašta. Igrao je u nižim ligama dugi niz godina, dok je eksplozija uslijedila tranasferom u Mallorcu. U međuvremenu je postao i standarni reprezentativac Hrvatske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi