Ante Budimir seli u Crotone
Foto: EPA

Napušta Sampdoriju

Ante Budimir seli u Crotone

M. Šljivak

Napadač Ante Budimir (26) napustiće Sampdoriju ovog ljeta.

Ovaj rođeni Zeničanin nije se prošle sezone naigrao u ekipi Sampdorije. Postao je višak u timu iz Genove, te je bilo izvjesno kako će napustiti tim u ljetnom prelaznom roku.

Budimir je imao dvije konkretne ponude. Željeli su ga Crotone i Sassuolo, a on se na kraju odlučio za Crotone.

Budimir će tako od naredne sezone igrati za ovaj tim, gdje je igrao u sezoni 2015/2016 i gdje je u 40 nastupa postigoa 16 pogodaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako je u Sampu prošlog ljeta stigao kao veliki pojačanje, nastupio je u svega 11 utakmica za ovaj tim i nije se upisao u strijelce.

Odlazak u Crotone će mu sigurno dobro doći, ali pitanje je kada će uhvatiti pravu formu, jer je gotovo čitavu sezonu proveo na klupi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi