Ante Budimir zabio dva gola u razbijanju Valencije

La Liga

Ante Budimir zabio dva gola u razbijanju Valencije

E. Škorić

Mallorca je u meču 20. kola španske La Lige pobijedila Valenciju s 4:1.

Mallorca je očitala favorizovanim gostima lekciju iz nogometa, slavila s 3:0 i ostvarila značajna tri boda u borbi za opstanak, dok je Valencia sada korak dalje od cilja, a to je prodor među četiri najbolje lige i plasman u Ligu prvaka.

Koban za goste s Mestalle bio je prije svih Ante Budimir, koji je postigoa dva gola, a jednom se u strijelce upisao i Raillo te Junior.

Zanimljivo da su tri gola postignuta u prvih 45 minuta, a Valencia je od 51. minute morala da igra bez isključenog Pareja, koji je poslije dva žuta kartona morao da ide pod tuš. Torres je u 82. zabio utješni gol za goste.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Valenciju sada čeka težak duel s Barcelonom, dok će Mallorca gostovati Real Sociedadu. Ti mečevi na programu su idućeg vikenda.

Top Komentari

Austinpowers
Ante Budimir i nije neko da se stavi u naslov. Ovo je kopirano sa nekog hrvatskog portala
1 0
DamirT
Odlucite se je li slavila sa 4-1 ili 3-0
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi