Nekada najveća nada hrvatskog nogometa, plaćeni su milioni, a danas je na dnu karijere sa 26 godina
Roma je dala veliki novac Dinamu, ali on je potpuno razočarao

Vraća se u HNL?

Nekada najveća nada hrvatskog nogometa, plaćeni su milioni, a danas je na dnu karijere sa 26 godina

S. Mlaćo

Velika nada hrvatskog nogometa bio je Ante Ćorić (26).

Najavljivala se blistava karijera, vrijednost u stotinama miliona eura, no na kraju ništa od toga. U Romi se nije naigrao iako je plaćen bio čak šest miliona eura koliko je inkasirao zagrebački Dinamo.

Imao je ugovor milion eura po sezoni i sve u svojim rukama, a u svlačionici podršku Džeke, Kolarova i drugih.

Ništa nije pomoglo, jasno je bilo da karijera ide silaznom putanjom. I to jako strmoglavo.

Za rimsku Vučicu odigrao je samo tri utakmice. Vrijeme je provodio po posudbama i bio je član Almerije, Venla i Olimpije. Od prošlog ljeta je bez kluba i povezivao se s mnogim ekipama.

Oglasi

Trebao je potpisati za Kustošiju, ali nije, a okušao se i na Kutiji šibica. Uživala je publika, mnoge majstorije su bile za oduševljenje, ali trebalo je to danas biti na najvećim svjetskim stadionima.

Sada hrvatski mediji saznaju da je Ćorić u trenažnom procesu sa Rudešom, timom koji je već jednom nogom ispao iz SuperSport HNL.

Vrijedno trenira, želi oživjeti karijeru i bar na proljeće pokazati svoje kvalitete protiv Hajduka, Dinama, Rijeke, Osijeka...

U međuvremenu Ćorić je nastupao i za Venlo, Almeriju, Olimpiju, a najbolje se snašao u Zurichu. Osvojio je titulu i švicarski klub ga je želio otkupiti, no iz Rima su postavili preveliku cifru.

Odbilo je to Švicarce, morao je ostati u Rimu, ali opet šansu nije dobio. Sačekao je istek ugovora i završio svoju priču.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Da li će sa Rudešom postići dogovor ili će to samo biti prilika da trenira do pronalaska nešto "ozbiljnijeg" angažmana ostaje da se vidi. Prvenstvo u Hrvatskoj nastavlja se krajem ovog mjeseca i sve će uskoro biti jasnije.

Rudeš nakon 19 kola ima tek četiri i jedina je momčad bez pobjede u prvom dijelu sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi