Niko se neće sjećati večerašnjeg izdanja Hajduka protiv najlošijeg tima lige
Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

Na kraju su osvojena tri boda

Niko se neće sjećati večerašnjeg izdanja Hajduka protiv najlošijeg tima lige

M. Šljivak

Hajduk je u 14. kolu HNL-a uz dosta muke na Poljudu savladao Rudeš s 1:0. Jedini pogodak na meču postigao je Aleksandar Trajkovski.

Hajduk večeras nije blistao na Poljudu protiv fenjeraša Rudeša. Tim Mislava Karoglana upisao je minimalnu pobjedu od 1:0.

Skromno su oba tima ušla u meč. Hajduk je imao terensku nadmoć, no tek u 26. minuti viđena je prva prijetnja prema golu. Sigur šutira, Marković brani.

Šest minuta kasnije Hajduk je u velikoj šansi. Sahiti ubacuje, Pušktas glavom šutira i pogađa stativu gola Rudeša.

Rudeš je prvi izlet pred gol imao u 40. minuti. Pešić šutira pored gola, da bi na drugoj strani Sahiti snažnim udarcem daleko prebacio gol.

Na odmor se odlazi bez golova 0:0, a trener Splićana Mislav Karoglan na odmoru umjesto Mouffija ubacuje Dajakua i promjena je urodila plodom jer je Dajaku odmah učestvovao u akciji kod gola.

Oglasi

Rezervista Hajduka ubacio je loptu u peterac, tamo je Trajkovski koji ne propušta ovakve šanse i zabija pogodak za 1:0.

Nakon primljenog gola Rudeš stvara nekoliko opasnih šansi. Pešić i Šimović su imali dobre šuteve, nisu bili precizni, no to je bio signal za domaće da mnogo ozbiljnije shvate rivala.

Domaći sastav nije mogao da nokautira protivnika i nisu bili previše opasni u većem dijelu drugog dijela meča, iako su imali posjed lopte, no Rudeš je imao najbolju šansu, Pavlović promašuje prazan gol.

Ostalo je na kraju konačnih 1:0. S ova tri boda Hajduk se izjednačio s Rijekom na vrhu tabele s 27 osvojenih bodova.

Rudeš s druge strane ostaje uvjerljivo posljednji na tabeli. Ovaj tim je uzeo samo tri boda i bez pobjede je u ovoj sezoni.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 14. kolo:

Hajduk - Rudeš 1:0

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi