Hrvat na sva usta hvalio Edina Džeku, Dijamant još jednom pokazao koliki je čovjek

Ćorić impresioniran bh. napadačem

Hrvat na sva usta hvalio Edina Džeku, Dijamant još jednom pokazao koliki je čovjek

Eldar Ganibegović

Edin Džeko veliki je fudbaler, ali i još veći čovjek. Nebrojeno je to puta pokazao i dokazao, a impresioniran njim ostao je i jedan hrvatski fudbaler s kojim je jedno vrijeme dijelio svlačionicu.

Kao član zagrebačkog Dinama Ante Ćorić bio je velika nada hrvatskog fudbala i kao takav je otišao u Romu 2018. godine za šest miliona eura.

Tamo ga je dočekao Edin Džeko koji je u rimski klub stigao tri godine ranije iz Manchester Cityja, te ostavio sjajan utisak na njega.

Ante Ćorić je o Edinu Džeki biranim riječima govorio u A1 podcastu te je njegova priča samo još jedan u nizu dokaza kolika je ljudska veličina kapiten reprezentacije BiH.

"Džeko, on u 16 metara jednostavno ne fula. Ne znam kako, ali taj čovjek kako god pukne loptu ona završi u golu. Na treningu također svaku loptu šalje u malu mrežicu.

To je špic za poželjeti. Takav može igrati cijeli život. Dođi samo na utakmicu i igraj. Preopasan je u 16 metara.

Oglasi

Super je lik ovako inače. Mi igrači s ovih prostora u Romi smo imali svoj kafić u kojem smo provodili vrijeme. Kolarov, on, ja i Patrick Schick smo tu pričali neke naše teme", rekao je Ćorić.

Otkrio je Ante Ćorić i kako je Edin Džeko, iako je tada već bio u braku s Amrom i imao djecu, proveo pet dana s njim u Rimu tražeći stan i savjetovao ga da nauči jezik jer to Italijani mnogo cijene. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ćorić je u Romi upisao samo tri nastupa. Igrao je na posudbama u Almeriji, VVV-Venlou, Olimpiji i Zurichu, a od prvog jula je slobodan igrač.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kugla
Hrvat Hrvata hvali samo sto je ovaj prodana novopecena Hrvatska dusa.Kloc
1 2
Zax
Dzeko je momcina covjek zivi svoj zivot?ostbaren i na spordskom i porodicnom planu.Uvjek ce biti idiota sto svoj frustrirani zivot traze da ispolje na svakom clanku.Dzeko majstor komsijski pozdrav?❤️
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi