Ante Rebić uzeo silnu lovu za ništa, kofere nije ni raspakovao: "Doveden je da predsjednik..."
Hrvat je otpisan u Turskoj i može tražiti novi klub na kraju sezone (Foto: EPA)

Hrvat otpisan u Bešiktašu

Ante Rebić uzeo silnu lovu za ništa, kofere nije ni raspakovao: "Doveden je da predsjednik..."

Midhat Šljivak

Ante Rebić (30) napušta tursku nakon samo jedne sezone. Trener Bešiktaša Fernando Santos ne računa na njegove usluge i ugovor s hrvatskom zvijezdom bit će raskinut na kraju sezone, te će mu biti isplaćeno 2.5 miliona eura odštete.

Hrvatski fudbaler Ante Rebić stigao je prošlog ljeta kao velika zvijezda u Bešiktaš. Trebao je biti čovjek koji donosi razliku na terenu, no 30-godišnjak se utopio u sivilo u kojem je bila velika većina igrača ovog tima.

Rebić će epizodu u Turskoj očigledno završiti nakon samo jedne sezone. Turski mediji danima javljaju kako ga je trener Bešiktaša Fernando Santos otpisao i da se na njega više ne računa.

"Fernando Santos je otpisao Rebića za narednu sezonu. S njim će ugovor biti raskinut na kraju ove sezone", piše list Sabah.

Kao odštetu hrvatski fudbaler dobit će 2.5 miliona eura. To je cifra koju zarađuje na godišnjem nivou i Bešiktaš će ga potpuno isplatiti kako bi iskusni ofanzivac napustio klub.

Oglasi

To znači da će ovaj fudbaler ukupno zaraditi pet miliona eura. Izuzetna je to cifra kada se zna da u klubu nije pokazao ništa i da će otići već nakon jedne sezone.

Interesantno je svakako kako turski mediji pišu kako je Rebić doveden samo da bi predsjednik kluba Ahmet Nur Cebi umirio navijače. Bilo mu je potrebno poznato ime.

"Zbog velikog pritiska navijača predsjednik Ahmet Nur Cebi je menadžerima rekao da želi poznato ime kako bi umirio navijače. Menadžer Ahmet Bulut mu je ponudio Antu Rebića i kako je ovaj bio otpisan u Milanu, transfer je veoma brzo završen."

Međutim, ni Rebić nije pomogao Bešiktašu da napravi prave stvari ove sezone. Treneri su se smjenjivali, igra je bila izuzetno loša, da bi potom doveli Fernanda Santosa s kojim su se stvari stabilizovale.

Oglasi

U posljednje vrijeme istanbulski velikan igra dosta dobro. Ipak, daleko je od vrha gdje su Galatasaray i Fener, te sa 46 bodova zauzima četvrtu poziciju na tabeli.

Rebić je ove sezone odigrao samo 385 minuta u prvenstvu Turske u kojem ima upisane tri asistencije. Nije ni čudo što ga se žele riješiti.

Ukupno je u svim takmičenjima hrvatski fudbaler nastupio u 23 utakmice uz jedan postignuti gol i pet asistencija.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Podsjetimo, Rebić je u bogatoj karijeri prije Bešiktaša nosio dres Milana, Fiorentine, Eintrachta iz Frankfurta, Verone, RB Leipziga i RNK Split.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi