Navijači Hajduka zapalili i zastavu bh. kluba: "Nedavno je primijećeno da je nema"

Vatreno je bilo prije i poslije najvećeg hrvatskog derbija

Navijači Hajduka zapalili i zastavu bh. kluba: "Nedavno je primijećeno da je nema"

S. Mlaćo
U velikom hrvatskom derbiju snage su jučer odmjerili Hajduk i Dinamo.

Završilo je 1:1, iako su domaći poveli pogotkom Livaje i bili bolji rival.

Dinamo se 'probudio' u nastavku i stigao do pogotka te u Zagrebu mogu biti zadovoljni nakon meča u Splitu pred više od 30.000 navijača. Navijači su ponovo napravili sjajan dekor, a poseban šou priredila je Torcida koja je zapalila desetine oduzetih zastava.

Među njima se našao i transparent navijača Dinama iz Širokog Brijega, ali i zastava na kojoj je pisalo Omarska. Radi se o zastavi koju možemo vidjeti na utakmicama člana Prve lige RS FK Omarska koja je nedavno i 'nestala'. Kako je dospjela u ruke navijača Hajduka, ostaje da se vidi.

Tim povodom oglasili su se iz FK Omarska.

Oglasi

"Naša velika zastava na kojoj je pisalo Omarska, duga više od 20 metara je jedno vrijeme bila izložena na ogradi stadiona. Nekoliko dana nakon utakmice protiv Sutjeske, primijećeno je da zastave nema. Kako su je mnogi nosili na razne utakmice, mislili smo da je kod nekoga i da će je vratiti. Ali sad se pojavljuje snimak kako su paljene zastave na utakmici Hajduk - Dinamo u Splitu, a među njima je zapaljena i naša zastava. Međunarodni skandal koji će u narednim danima imati svoj epilog. Kako nam dolazi mnogo upita smatrali smo da nam je dužnost da vas obavijestimo“, stoji u objavi FK Omarska.

Navijači Dinama poslije meča izazvali su požar na tribini gdje su boravili, a devet ih uhapšeno uoči meča.

Hrvatski mediji prenose da je do incidenata došlo i ispred udruženja navijača Torcida. Jedan policijac je čak koristio vatreno oružje da bi smirio prisutne.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Procurio je i video u kojem se vidi kako policajci pokušavaju uhapsiti više navijača na ulicama Splita, a sve je snimio nepoznata osoba sa balkona.

Jedan prolaznik je također sve snimao, ali su mi iz policije naredili da izbriše snimak. Šest navijača Hajduka je uhapšeno u centru grada.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

admirmo
Pa da je normalna zastava ne bi je upalili,a ovako četnička sto da ne upaliti,sa zadovoljstvom
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi