Majstorija Diaza i golčina Origija obilježile ubjedljivu pobjedu Milana

Sjajna igra

Majstorija Diaza i golčina Origija obilježile ubjedljivu pobjedu Milana

Esmer Oštraković

Sjajnu utakmicu u okviru 11. kola Serie A odigrali su Milan i Monza, a pobjedu je sasvim očekivano ostvarila domaća ekipa.

Milan je tokom cijelog susreta bio dosta bolji protivnik, a na kraju su ostvarili ubjedljivu pobjedu, te su tako i na terenu pokazali da su u ovom trenutku dosta jači od Monze.

Krenulo je sjajno za domaće, te su nakon nekoliko propuštenih prilika u 16. minuti uspjeli postići gol i doći do vodstva.

Tada je Diaz sjajno prošao od centra igrališta do gola gostiju, te je matirao golmana Monze i tako postigao gol za vodstvo.

Isti igrač je na asistenciju Origija u 41. minuti postigao svoj i Milanov drugi gol na ovoj utakmici, te se tim rezultatom otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu viđena su još tri gola. Prvo je Origi postigao prelijep pogodak u 65. minuti, da bi Ranocchia u 70. smanjio na 3:1.

Konačan rezultat postavio je Leao golom u 84. minuti nakon što mu je asistirao Hernandez, a do kraja utakmice nije bilo ozbiljnijih prilika niti za jednu ekipu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan je nakon ove pobjede došao na drugo mjesto sa 26 osvojenih bodova, ali ima utakmicu više od svih ekipa koje se nalaze na vrhu tabele.

Sa druge strane Monza je sada na 14. poziciji sa 10 osvojenih bodova i jasno da će oni do kraja sezone pokušati izbjeći ispadanje iz lige.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi