Veliko ime s bh. terena srušilo tim koji vodi legendarni Steven Gerrard

Sinjski dijamant zabio u 89. minuti

Veliko ime s bh. terena srušilo tim koji vodi legendarni Steven Gerrard

Eldar Ganibegović

Poznati hrvatski napadač Ante Vukušić bio je jedno od poznatijih i većih imena ono malo vremena što je proveo u Premijer ligi BiH gdje se nije proslavio, no sada je srušio tim koji s klupe predvodi legendarni Steven Gerrard.

Fudbaleri Varaždina odigrali su pripremi meč protiv Al Etiffaqa iz Saudijske Arabije i slavili pobjedu rezultatom 2:1.

Poveo je član HNL-a u u 54. minuti kada je pogodio Šego, da bi Vitinho izjednačio četiri minute prije kraja.

Igrala se 89. minuta kada je za pobjedu Varaždina pogodio Ante Vukušić i tako na najbolji mogući način započeo epizodu u Varaždinu.

On je u ovaj hrvatski klub stigao iz Kolubare ovog ljeta, a prethodno je jednu polusezonu nosio dres Tuzla Cityja i nije se proslavio u Premijer ligi BiH. 

Oglasi

Ranije u karijeri promijenio je veliki broj klubova, te između ostalih igrao za Hajduk, Pescaru, Greuther Furth, Olimpiju, Steauu...

Fudbaler poznat i kao Sinjski dijamant u karijeri je jednom nastupio i za reprezentaciju Hrvatske i to u augustu 2012. godine.

Što se Varaždina tiče, ovaj tim 23. jula počinje takmičenje u HNL utakmicom na gostovanju protiv Gorice.

Ranije na pripremama je Varaždin igrao i protiv prvaka Bosne i Hercegovine, ekipe Zrinjskog, te je na svom stadionu poražen nakon preokreta.

Kada je u pitanju tim koji s klupe predvodi Steven Gerrard, naredni meč igraju protiv mađarskog Zalaegerszega 20. jula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi