Dobio ponudu iz S. Arabije, a onda je uporedio svoj i Brozovićev ugovor i rekao samo jednu riječ

Henderson vjerovatno napušta Liverpool

Dobio ponudu iz S. Arabije, a onda je uporedio svoj i Brozovićev ugovor i rekao samo jednu riječ

Endin Čaušević

Saudijska Arabija ovog ljeta je glavna destinacija za mnoge fudbalere jer malo ko može da odoli milionima koje nude tamošnji klubovi. Put S. Arabije trebao je i Jordan Henderson koji je bio u završnoj fazi pregovora, ali kada je saznao koliku platu je dobio Marcelo Brozović odlučio je da promijeni ploču.

U posljednje vrijeme se sve više piše o tome da će Henderson napustiti Liverpool jer je postao svjestan da u narednoj sezoni neće imati minutažu kao prethodnih.

Kapiten Redsa na stolu ima nekoliko zanimljivih ponuda, no izdvaja se ona iz Saudijske Arabije. Henderson je već u pregovorima s Al Ettifaqom kojeg je nedavno preuzeo Steven Gerard, te je pokazao želju da iskusni veznjak pojača njegovu ekipu.

Pregovori Hendersona i Al Ettifaqa traju već nekoliko sedmica i činilo se da je samo pitanje kada će se saradnje ozvaničiti, no engleski mediji pišu da je došlo do velikog preokreta.

Henderson je odlučio da promijeni uslove koje je prvobitno tražio od saudijskog kluba, a navodno najveći krivac za to je Marcelo Brozović koji je nedavno potpisao za Al Nassr.

Oglasi

The Sun piše da se Henderson iznenadio kada je vidio da je Brozović dobio čak 100 miliona eura za trogodišnji ugovor što je daleko manje od onoga što je njemu nudio Al Ettifaq.

Navodno, Henderson se predomislio u posljednji trenutak i zatražio je znatno veću platu jer smatra da Brozović nije ništa kvalitetniji fudbaler od njega da bi bila baš tako drastična razlika u njihovim platama.

Prema pisanju medija na Otoku ovaj 33-godišnjak je trebao dobiti godišnju platu od 10 miliona eura, ali kada je saznao da Brozović ima čak 20 miliona više od njega htio je da ponovo pregovara oko novca.

Henderson traži da mu se godišnja plata udupla, ali čelnici Al Ettifaqa nisu baš zadovoljni takvim ponašanjem veznjaka Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kada je trebao da dođe na ljekarske preglede i potpiše ugovor samo je polao čelnicima kluba poruku u kojoj je pisalo "ne", a kada su ga kontaktirali objasnio im je da želi veću platu. Transfer Brozovića je ovom klubu pokvario dogovoren posao, a kako stvari stoje Henderson na kraju neće potpisati za Al Ettifaq jer oni ne žele da mu baš toliko daju novca.

Inače, Henderson s Liverpoolom ima ugovor do ljeta 2025. godine, a saudijski klub je bio spreman da plati oko deset miliona eura za njegovo obeštećenje. No, zbog povećanih apetita reprezentativca Engleske čini se da od dogovora na kraju neće biti ništa.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi