Sve će da gori - Edin Džeko dobija spektakularnog partnera u napadu
Francuski napadač nakon osam i po godina napušta Manchester United (Foto: Instagram)

Poslali ponudu za Francuza

Sve će da gori - Edin Džeko dobija spektakularnog partnera u napadu

Midhat Šljivak

Turski velikan Fenerbahče poslao je ponudu Manchester Unitedu za francuskog napadača Anthonyja Martiala. Ponuda iznosi sedam miliona eura.

Fenerbahče u januarskom prijelaznom roku ima namjeru dodatno osnažiti ekipu kako bi konačno došao do titule prvaka Turske koju čekaju čitavu deceniju.

Istanbulski velikan povezuje se s brojnim fudbalerima, a sada je napravljen i konkretan korak ka angažovanju još jedne zvijezde. Poslali su ponudu Manchester Unitedu za francuskog napadača Anthonyja Martiala.

Ponuda Fenera iznosi sedam miliona eura. Pregovori su u toku i ostaje nam da vidimo hoće li se u narednim danima realizovati ovaj zaista veliki transfer.

28-godišnji napadač je otpisan u Manchester Unitedu. Erik ten Hag ga je stavio na popis igrača koji mogu ići i definitivno će Martial biti interesantan mnogim klubovima.

Oglasi

Anthony Martial se utopio u sivilo Manchester Uniteda u prethodnim godinama (Foto: EPA)

Martial bi s Edinom Džekom u vrhu napada bio zaista spektakularan tandem Fenerbahčea i definitivno bi Francuz napadu istanbulskog kluba donio posve drugu dimenziju.

Martial došao kao velika zvijezda u United, odlazi kao potpuni promašaj

Anthony Martial je dres Manchester Uniteda obukao u septembru 2015. godine. Stigao je iz Monaca za 60 miliona eura i od njega su očekivanja bila zaista ogromna.

Međutim, povrede, loša forma, ali i sivilo u koje je upao tim s Old Trafforda, utjecali su na Martiala i on nikad nije pokazao sav raskošan talenat kojeg je definitivno imao.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Nakon osam i po godina na Teatru snova odlazi kao jedan od najvećih promašaja. Nije pokazao previše, nije postao zvijezda kako se to očekivalo, no u Feneru će to zaista biti.

Martial je u dresu Crvenih đavola odigrao 317 utakmica i ima učinak od 90 golova i 55 asistencija.

Top Komentari

Hashim_Kuchuk_Hoki
Spektakularno drvo zvano Martial.
0 0
Culer
Ono kad ideš svake godine u Makarsku, misliš da je to nešto najbolje na planeti.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi