Emotivnom porukom od Manchester Uniteda se večeras oprostila još jedna zvijezda

Odlazi kao slobodan igrač

Emotivnom porukom od Manchester Uniteda se večeras oprostila još jedna zvijezda · Zvanično

Edmir Škorić

Na kraju sezone, u kojoj su fudbaleri Manchester Uniteda ipak uspjeli da osvoje FA kup, došlo je do rastanka sa nekoliko igrača, a posljednji je zbogom rekao francuski napadač.

Anthony Martial je 2015. godine prešao iz Monaca u Manchester United za 36 miliona funti, a za Crvene vragove je u 317 utakmica postigao 90 golova, no činjenica je da je Francuz imao puno problema sa povredama i često je bio u drugom planu.

Na kraju je odlučio da po isteku ugovora ovog ljeta ode iz kluba, nakon što su to uradili i Raphael Varaen te Brandon Williams.

Oprostio se od navijača nakon Unitedove posljednje domaće utakmice ove sezone i nije bio uvršten u tim koji je na Wembleyju pobijedio City u finalu Fa kupa. U ponedjeljak navečer napisao je podužu izjavu u kojoj je najavio svoj odlazak i zahvalio navijačima na podršci, kao i saigračima i kompletnom osoblju.

"S velikim emocijama vam pišem danas da se oprostim. Nakon devet nevjerovatnih godina u klubu, došlo je vrijeme da okrenem novu stranicu u svojoj karijeri. Otkako sam stigao 2015., imao sam ogromnu čast nositi ovaj dres i igrati pred vama, najboljim navijačima na svijetu!

Oglasi

Bili ste nepokolebljiva podrška, kroz dobra i teška vremena. Vaša strast i odanost bili su stalni izvor motivacije za mene. Želio bih ti od srca zahvaliti na svemu što ste učinilu za mene. Vaše pjesme, bodrenje i ljubav prema klubu su uspomene koje će zauvijek ostati urezane u mom srcu.

Također bih želio izraziti svoju zahvalnost svim svojim saigračima, tehničkom osoblju i svim članovima kluba koje sam upoznao tokom mojih 9 godina ovdje. Ponosan sam što sam mogao podijeliti ta iskustva s vama. Manchester United će uvijek biti u mom srcu. Ovaj klub je ostavio traga na mojoj karijeri i ponudio mi nevjerovatnu priliku da igram pred vama. Odlazim prihvatiti nove izazove, uvijek ću biti Crveni vrag i dalje ću sa strašću pratiti rezultate kluba", poručio je Martial.

28-godišnji napadač je ove sezone stigao da upiše samo 13 nastupai dao je jedan gol. Igrao je već u Sevilli na posudbu, a nije poznato gdje nastavlja karijeru, mada se spominjao povratak u Španiju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na izlaznim vratima Uniteda je i Casemiro, kojeg traži klub Cristiana Ronalda, Al Nassr. Očekuje da klub napusti i desni bek Aaron Wan-Bissaka, dok je pod znakom pitanja ostanak i velike zvijezde Marcusa Rashforda, dok je nepoznanica šta će biti sa menadžerom Erikom ten Hagom.

Očigledno se spremaju velike promjene na Teatru snova kako bi se klub konačno vratio u sami vrh engleskog fudbala, gdje odavno nije.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi