Totalna konfuzija na Emiratima: Samo je Taylor odmah shvatio šta je dosudio

Sudije opet u centru pažnje

Totalna konfuzija na Emiratima: Samo je Taylor odmah shvatio šta je dosudio

A. Čaušević

Direktni obračun u borbi za titulu na Emiratima igraju Arsenal i Manchester City, a nakon prvog poluvremena rezultat je 1:1. Opet će se pričati o kontroverznoj sudijskoj odluci, nešto što se u Premiershipu dešava već učestalo. 

City je bio taj koji je prvi stigao do vodstva. Grešku odbrane domaćina iskoristio je Kevin De Bruyne koji je postigao vodeći gol za popularne Građane.

Begijanac je iskoristio kisk domaće odbrane te je sa vrha kaznenog prostora majstorski lobovao istrčalog Ramsdalea.

Topnici su do izjednačenja stigli u samom finišu prvog dijela i to nakon konfuzne odluke sudije Anthonyja Taylora.

Već sedmicama se priča o sudijskim odlukama, posebno je to slučaj na mečevima Arsenala, a bez drame nije moglo ni u derbiju sezone.

Oglasi

Nketiah je uspio nekako šutirati pored istrčakog Ederosna, a loptu je sa same gol linije izbio Ake i završila je u korneru.

Kad je cijela akcija završila Taylor je odlučio da pokaže na penal i tako je zbunio sve igrače. Neki su mislili da pokazuje na gol aut, a neki na penal.

Igrači Cityja su ubrzo shvatili da je riječ o kaznenom udarcu i počeli su da protestvuju, ali je sve bilo uzalud.

Ederson je definitivno napravio prekršaj jer je oborio Nketiaha, ali je i reakcija glavnog sudije bila zakašnjela što je zbunilo i mnoge gledatelje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zanimljivo da je brazilski čuvar mreže od ranije imao žuti karton, a dosta je onih koji su skloni reći da mu je Taylor progledao kroz prste što ga nije isključio.

Odgovornost za penal je preuzeo Saka koji je loptu poslao u jednu, a golmana Edersona u drugu stranu. Cijelu situaciju pogledajte ovdje.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

green_dragon
Samo mi nije jasno ako je vec svirao penal za Arsenal...onda je morao dati drugi zuti Edersonu....ovi englezi zglajzali skroz
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi