Ljutiti Arteta napravio show na press konferenciji pred derbi sezone

Odlučio da progovori

Ljutiti Arteta napravio show na press konferenciji pred derbi sezone

E. Oštraković

Večeras će na Emiratesu biti odigrana jedna od najvažnijih utakmica u ovoj sezoni, a radi se o derbiju između Arsenala i Manchester Citya.

Pobjedom bi Topnici imali dosta bolju prednost u nastavku sezone u odnosu na direktnog rivala za prvo mjesto u Premiershipu.

Sa druge strane poraz bi ih itekako unazadio, a tada bi bila viđena velika borba za titulu i obje ekipe bi čekale kiks svog rivala.

Obzirom na to kakvo Arsenal ima suđenje u ovoj sezoni, čini se da bi ta borba vrlo lako mogla otići na stranu Manchester Citya.

Naime, proteklog vikenda Arsenal je na svom terenu remizirao sa Brentfordom, ali je nevjerovatnu stvar uradio sudija iz VAR sobe, te je priznao gol gostiju koji nije bio regularan.

Lee Mason je zaboravio podvući linije koje određuju nedozvoljenu poziciju prilikom pregledavanja snimke izjednačujućeg gola, te je gol na kraju prinzat.

Oglasi

"Bijesni smo i razočarani nakon što smo analizirali situaciju", rekao je Arteta novinarima uoči utakmice sa Manchester Cityjem.

Pokušalo se sve pripisati ljudskoj pogrešci, ali Arteta misli da nije riječ o tome.

"Nije to bila ljudska pogreška. To je nerazumijevanje posla kojim se bavite. To je stvarno neprihvatljivo. Koštalo nas je dva boda koja nećemo dobiti nazad. Morat ćemo te bodove osvojiti u nekoj drugoj utakmici", rekao je Arteta, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Bit ću zadovoljan samo ako mi vrate dva boda, a to se neće desiti. Svi griješimo, ali ovo je bilo nešto drugo", završio je Arteta.

Arsenal se trenutno nalazi na prvom mjestu u Premiershipu i ima 51 bod, dok je Manchester City na drugom mjestu sa utakmicom manje, ali i tri boda manje.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi