Engleska ekipa sudit će sutrašnje finale Evropske lige

Taylor na centru

Engleska ekipa sudit će sutrašnje finale Evropske lige

E. Ganibegović

Prvo od tri finala UEFA-inih takmičenja igra se sutra, a krovna kuća evropskog fudbala odredila je i suce utakmice u kojoj će se sastati Roma i Sevilla.

Sutra, 31. maja 2023. godine, igrat će se finale Evropske lige između Rome i Seville.

UEFA je odlučila da glavni sudija ove utakmice bude Anthony Taylor, 44-godišnji engleski sudija.

Tayloru će pomagati sunarodnjaci Gary Beswick i Adam Noon. Četvrti sudac bit će Michael Oliver, a za VAR je zadužen Stewart Atwell uz pomoćnike Christophera Cavanagha i Bastiana Dunkerta.

Anthony Taylor je postao internacionalac 2013. godine. Ove sezone sudio je šest utakmica Lige prvaka i jednu Evropske lige, uključujući prvu utakmicu polufinala između Rome i Feyenoorda.

Između ostalog sudio je UEFA Superkup između Bayerna i Seville, kao i finale Lige nacija 2021. između Španije i Francuske.

Oglasi

Utakmica Rome i Seville igra se u Budimpešti s početkom od 21 sat prema centralnoevropskom vremenu.

Bit će to prilika i da trofej ode u ruke bh. reprezentativca, s obzirom na to da Benjamin Tahirović nosi dres Rome.

Podsjetimo, Roma je prošle sezone osvojila prvo izdanje Konferencijske lige, a sada ima šansu da osvoji i Evropsku ligu, te da se plasira tako u Ligu prvaka koju nisu izborili kroz Seriju A.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Osim trofeja, veliki ulog je ova utakmica i za Sevillu s obzirom na to da imaju težak zadatak da u posljednjem kolu Primere izbore Evropu i to Konferencijsku ligu. 

U srijedu 7. juna igra se finale Konferencijske lige između Fiorentine i West Hama, a tri dana kasnije se u finalu Lige prvaka sastaju Inter i Manchester City. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi