Mourinhova Roma u tri minute primila dva gola i smanjila svoje šanse da se plasira u Ligu prvaka

Poraz u Firenci

Mourinhova Roma u tri minute primila dva gola i smanjila svoje šanse da se plasira u Ligu prvaka

E. Škorić

Roma je u 37. kolu Serije A gostovala kod Fiorentine, gdje je nakon preokreta poražena sa 2:1, te je i matematički ostala bez šansi da izbori Ligu prvaka, iako će imati drugu šansu u finalu Evropske lige.

Roma je u jako lošoj formi u Seriji A i dugo već traži pobjedu. Takva forma Rimljane je otpisala iz borbe za Ligu prvaka, a pitanje je hoće li na kraju igrati i Evropsku ligu budući da imaju samo bod više od sedmog mjesta koje vodi u Konferencijsu ligu, a koje pripada Juventusu.

Stara dama ima utakmicu manje od Joseove Rome i mogućnost da na krjau ona bude peta ili šesta na tabeli.

Ipak, Roma i dalje može izboriti Ligu prvaka, ako u finalu Evropske lige pobijedi Sevillu. Čini se da je to finale trenutno u glavi i Mourinha i njegovih igrača, a taj duel igra se već za četiri dana.

Roma je u Firenci povela golom El Shaarawyja, nakon čega je prestala da napada, prepustila inicijativu Fiorentini i umalo se to isplatilo, ali na kraju je domaćin ni iz čega došao do preokreta.

Luka Jović je u 85. minuti pogodio za 1:1, a samo tri minute kasnije Ikone zabija za veliko slavlje domaćih i nakon velike greške defanzivca gostiju Ibaneza.

Ova pobjeda Fiorentini ne znači previše, dok je Romi skratila šanse da se plasira u Ligi prvaka.

Vučicu do kraja sezone osim tog finala očekuje i domaći duel sa Spezijom u 38. kolu, dok će Fiorentina gostovati ekipi Sassuola. Viole su imale solidnu sezonu, a istakli su se plasmanom u finale Kupa Italije, ali je Inter ipak bio jači.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prije ovog, danas su odigrana još dva meča u 37. kolu. Salernitana je pobijedila Udinese sa 3:2, dok je Torino u Speziji slavio sa 4:0.

U derbiju večeri Inter dočekuje Atalantu od 20:45 sati. Lukaku je starter sa Martinezom, dok će Edin Džeko s klupe čekati šansu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MirzACM
Druze nije smanjila vec nema sanse za LP kroz ligu osim ako ne osvoji EL
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi