Sudija mu dao crveni, a on odmah uzeo mobitel u ruke i jednom rečenicom izazvao haos u La Ligi

Acuna "pocrvenio" protiv Real Madrida

Sudija mu dao crveni, a on odmah uzeo mobitel u ruke i jednom rečenicom izazvao haos u La Ligi

E. Čaušević

Real Madrid sinoć je u derbiju 37. kola španske La Lige uspio na gostovanju da pobijedi Sevillu sa 2:1. Ipak, nakon meča u centru pažnje našao se Marcos Acuna koji je u finišu utakmice dobio direktan crveni karton, a odmah po ulasku u svlačionicu uzeo je mobitel u ruke kako bi se oglasio na Instagramu.

Kraljevski klub je uspio da dođe do tri boda na Ramos Sanchez Pizjuanu, a junak gostujućeg tima bio je brazilski napadač Rodrygo.

Rodrygo je briljirao u sinoćnjoj utakmici i sa dva gola uspio je da donese pobjedu Real Madridu, dok je jedini strijelac za Sevillu bio Rafa Mir i to u trećoj minuti utakmice.

Sevilla je uspjela odlično da otvorio utakmicu i rano dođe do vodstva, ali Real je do kraja došao do preokreta i tri boda. No, u centru pažnje nakon svega našao se argentinski defanzivac Marcos Acuna koji je u samom finišu dobio crveni karton.

Acuna je dobio direktan crveni karton nakon jednog prekršaja kada je faulirao Danija Ceballosa, a sudija mu je bez previše razmišljanja pokazao put ka svlačionici.

Igrači Seville su žestoko negodovali zbog takve odluke i smatrali da to nije bilo za direktni crveni karton, no sudija nije mijenjao svoju odluku i Argentinac je morao da napusti teren.

Oglasi

No, tu se priča oko Acune nije završila. On je i nakon utakmice bio glavna tema španske javnosti i to zbog objave na Instagramu.

Argentinac je odmah po ulasku u svlačionici uzeo mobitel u ruke i oglasio se i prije nego što je meč završen, te je imao šta da kaže na odluke glavnog sudije na sinoćnjem derbiju.

"Postalo je teško igrati protiv 12 ljudi", napisao je Acuna.

Potražite više informacija na temu La Liga:

r/soccer - [Marcos Acuña] on Instagram: "It becomes difficult playing against 12 men"

Naravno, jasno je da je Argentinac aludirao da je Real Madrid imao sinoć veliku pomoć sudija, a španski mediji navode da bi on mogao biti žestoko kažnjen zbog onoga što je objavio na Instagram storyju.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mirsad1705
Akunja je jedan od najgrubljih igrača u La ligi i to nije nikakva novost. Njegove startove često sudije tolerišu a on je to shvatio i bezobrazno koristi tu činjenicu, naročito protiv španskih klubova - svih osim naravno Real Madrida. Direktan crveni karton i treba pokazati igračima koji su bezobrazni i koji nastoje udariti protivnika iako lopte nema nigdje ni na vidiku, ali bi to trebalo biti praksa u svakoj utakmici, ne samo protiv Reala. Znamo zašto nije.
0 0
user1630778389
Šta je trebao sudija da uradi da čeka da mu slomiš nogu jer to ti je i bila namjera. Sramota će biti ako za start i ponašanje ne dobiješ 5 utakmica kazne.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti