Pio i drogirao se "od jutra do sutra", sa samo 30 završio karijeru - danas ga niko ne prepoznaje

Mogao je mnogo više...

Pio i drogirao se "od jutra do sutra", sa samo 30 završio karijeru - danas ga niko ne prepoznaje

Edmir Škorić

Bio je jedan od najvažnijih nizozemskih nogometaša ranih 2000-ih, ali njegova karijera nije išla prema očekivanjima.

Danas ima 43 godine i doživio je radikalnu transformaciju. Godine su učinile svoje, ništa strašno, no neki jednostavno dožive takve promjene da ih je teško prepoznati.

Dvostruki osvajač naslova u Nizozemskoj bio je s Ajaxom, a sa Kopljanicima je u sezoni 2002/03 bio na korak od polufinala Lige prvaka. Nakon dobrih partija u Ajaxu, otišao je u Inter, što je izgledalo kao početak velike karijere.

Ipak, počinju problemi s alkoholom, nastavilo se to i nakon transfera u Everton, pa je sa samo 30 godina 2010. godine, kao član PSV-a, donio odluku da okonča karijeru.

U međuvremenu su se ovisnosti bivšeg nizozemskog reprezentativca pogoršale. Počeo se drogirati i tugu utapati u kocki. Sve je kulminiralo time što ga je supruga ostavila nakon što je angažovala privatnog detektiva koji je otkrio da Andy van der Meyde ima ljubavnicu.

Oglasi

Van der Meyde iz perioda dok je igrao za Inter

Posljednjih godina život bivšeg nogometaša krenuo je normalnim tokom. Pomirio se s bivšom suprugom, ima odličan odnos s djecom, a vodi i online emisiju u kojoj intervjuiše goste dok se vozi.

Ipak, 13 godina od svog oproštaja Van der Meyde izgleda potpuno neprepoznatljivo...

"Nabavio sam svoj Ferrari i otišao u striptiz klubove"

Dakle, bio je ovisan o kocki, alkoholu, drogama, ali i ženama...

"Englezi su mi dali duplo veću platu od Intera, oko 40 hiljada eura sedmično. Ali ja sam počeo piti jer nisam igrao. U Milanu mi nisu davali šanse, onda sam u Engleskoj bio povrijeđen. Bio sam depresivan i počeo sam piti i kockati".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Kupio sam Ferrari i tada sam često išao u striptiz klubove. Nije bilo baš pametno to učiniti u centru Liverpoola, pogotovo kad sam sutradan imao trening", priznao je bivši nogometaš, pa jednom prilikom također istakao da ima veliki penis.

"Jako sam pogriješio. Kao nogometaš imao sam sve što žene mogu poželjeti. Bio sam jako sladak, bogat, a imao sam i ogroman penis..."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi