Šok i nezapamćeno poniženje za Antoinea Griezmanna: Ovako nešto u životu nije očekivao
Foto - EPA

Kraj ere u Atleticu

Šok i nezapamćeno poniženje za Antoinea Griezmanna: Ovako nešto u životu nije očekivao

Midhat Šljivak

Antoine Griezmann je prije nekoliko godina važio za jednog od najboljih fudbalera svijeta.

Francuski fudbaler igrao je fenomenalan fudbal u Atletico Madridu. Ipak, transfer u Barcelonu 2019. godine pokazao se kao potpuni promašaj i Griezmann kao da je izgubio čaroliju u nogama.

Vratio se Francuz u Atletico u ljeto prošle godine. Došao je na posudbu uz obavezu kupovine za 40 miliona eura, no madridski klub nema namjeru da zadrži nekadašnju zvijezdu.

Trener Diego Simeone saopštio je Griezmannu da ne računa ozbiljno na njega u novoj sezoni. Neće biti starter i imat će mizernu minutažu, ako je uopšte bude imao.

"Klub mu je saopštio kako se na njega ne računa i da nije u prvom planu. Klub silno želi da ga se riješi jer su uvjereni da više nikad neće biti igrač kakav je bio ranije", tvrdi ESPN.

Barcelona i Atletico su dogovorili posudbu Griezmanna do ljeta 2023. godine. Tada je madridski tim obavezan da ga otkupi, no nema nikakve šanse da će to učiniti.

Zbog toga se traži drugo rješenje. Pokušat će se Griezmanna riješiti već do kraja ovog prijelaznog roka i vidjet ćemo hoće li 31-godišnji Francuz promijeniti ekipu u narednim danima.

Griezmann od povratka u Atletico nije pokazao previše. Iako je postigao gol u prvom kolu nove sezone on je u 36 odigranih mečeva prošle sezone uspio postići samo osam golova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ogromna plata i neefikasnost zabrinjavaju Atletico i Jorgandžije nemaju namjeru da plaćaju nekadašnju zvijezdu svog kluba i to je svakako veliki šok i poniženje za poznatog napadača.

U prvom boravku u dresu Atletica Griezmann je postigao 133 gola u 257 nastupa, a u dresu Barcelone imao je 102 nastupa uz 35 postignutih golova.

Top Komentari

davide.azzurri
Sta kaze.. sok i nezapamceno ponizenje.. veci sam ja kreten sto ovo citam
4 0
Edin Merlin
FUTAVAC
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi