Totalni zaokret: Laporta izabrao Koemanovog nasljednika

Zna se koga preferira

Totalni zaokret: Laporta izabrao Koemanovog nasljednika

A. Čaušević

Prema informacijama iz Španije Joan Laporta je izabrao nasljednika Ronalda Koemana na klupi Barcelone. 

Radio Catalunya izvještava da se Laporta odlučio za 50-godišnjeg Erika ten Haaga, trenutnog trenera Ajaxa.

Laportin plan je da dovode Ten Haaga nakon utakmice protiv Atletico Madrida, ali situaciju komplikuje važeći ugovor sjajnog trenera sa prvakom Nizozemske.

Proteklih dana isticala su se četiri imena (Pirlo, Marcelo Gallardo, Robert Martínez i Xavi), ali je Laporta napravio zaokret i odlučio se za Tan Haaga koji forsira omiljenu 4-3-3 formaciju predsjednika Barcelone.

Gallardo se zahvalio jer želi ostati u Riveru do kraja godine, Martinez želi odraditi ugovor do kraja s Belgijom i njegova klauzula košta 1.5 miliona eura.

Pirlo je trenutno bez angažmana, ali i nema previše iskustva nakon samo jedne sezone u Juventusu. I Xavi će prema svemu sudeći ostati u Kataru jer ne uživa preveliko povjerenje kod Laporte.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ten Haag je već četiri godine na klupi Ajaxa, uradio je odličan posao, posebno 2019. godine kada je stigao do polufinala. Teško je vjerovati da bi ga Kopljanici tek tako pustili pa se i njegovo dovođenje ne čini izglednim.

U svakom slučaju, Laporta se nada čudu na Wanda Metropolitanu i eventualnoj pobjedi protiv Atletico Madrida kako bi barem na kratko stigao mir u kuću i produžio se Koemanov mandat.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Telenovela u najavi
2 1
user1606950187
**** ti kuman majku
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije