Predstavljanje dresa donijelo je novi dokaz da Antoine Griezmann odlazi iz Barcelone
Foto - Barcelona

Napadač se vraća u Atletico

Predstavljanje dresa donijelo je novi dokaz da Antoine Griezmann odlazi iz Barcelone

M. Šljivak

Francuski napadač Antoine Grizemann (30) vjerovatno napušta ekipu Barcelone.

Katalonski velikan veoma je blizu dogovora sa madridskim Atleticom o razmjeni Griezmanna za Saula Nigueza, a posao bi se trebao veoma brzo završiti.

Dokaz da će Griezmann napustiti klub je stigao na današnjem predstavljanju rezervnog dresa katalonskog kluba. U videu se nije pojavio francuski fudbaler, iako je bio jedan od manekena koji su se fotografisali u ovom dresu i očigledno da Francuz više neće nositi dres Barcelone.

Također, Griezmann je odlučio da se više ne vraća u Barcelonu. Neće više trenirati sa ovim timom i počet će pripreme u dresu Atletica, gdje se vraća nakon dvije godine.

Podsjetimo, Barcelona je u ljeto 2019. godine Griezmanna platila čak 120 miliona eura, ali Francuz nije blistao u redovima katalonskog kluba. On je odigrao ukupno 99 utakmica i zabio je 35 golova.

[twitter]https://twitter.com/MalikFCB10_/status/1415578163929927682[/twitter]

Njegova plata (45 miliona eura godišnje sa porezima) bila je ozbiljan problem za Katalonce. Uspjeli su je se konačno riješiti i poprilično smanjiti troškove, a Griezmann je u Atleticu spreman prihvatiti znatno smanjenje kako bi se razmjena što lakše završila.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Griezmann je dres Atletica nosio od 2014. do 2019. godine. Odigrao je 257 utakmica i postigao je 133 gola za ovaj klub.

Osvojio je ukupno tri trofeja, a vidjet ćemo hoće li Atletico uz njegovu pomoć odbraniti naslov prvaka Španije iz prošle sezone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dinass
Ovi idioti iz Farcelone prave od Atletika veliku silu,sa Grizmanom sad imaju i atomski napad za svoj stil igre.
13 1
kurjak
Vidio Grizman da nema šta tražiti sa *****ima pa ko veli odo i džaba iz ove jazbine.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi