Griezmann već spakovao kofere: Barcelona i Atletico Madrid dogovorili veliku razmjenu?

Madriđani se nadaju da Katalonci neće odustati

Griezmann već spakovao kofere: Barcelona i Atletico Madrid dogovorili veliku razmjenu?

E. Čaušević

Španski mediji uveliko pišu da Barcelona želi prodati Antoinea Griezmanna ovog ljeta.

Griezmann je u katalonski klub stigao kao veliko pojačanje prije dvije godine iz Atletico Madrida za 120 miliona eura, ali nije uspio još uvijek da opravda očekivanja u dresu Barcelone.

Iako je nedavno izjavio da nema namjeru da napušta klub čini se da bi moglo doći do preokreta. Španski mediji već nekoliko dana pišu o tome da Barcelona želi da se riješi Griezmanna i olakša budžet za plate.

Također, pojavile su se špekulacije da Griezmann želi da se vrati u Atletico Madrid, ali su u Barceloni u prvi mah odbili tu mogućnost i poručili su da ne žele napraviti istu grešku kao s Luisom Suarezom prije godinu dana.

Međutim, sada se pojavila opcija da Barcelona i Atletico naprave razmjenu igrača koja se itekako sviđa Joanu Laportu.

Naime, Atletico Madrid je voljan pustiti u suprotnom pravcu Saula Nigueza i da se razmjena igrača odradi bez ikakvog dodatnog obeštećenja za nekog od navedenih igrača.

Jasno je da bi Saul imao manju platu nego Griezmann i da bi Barcelona olakšala budžet za plate što je i glavni cilj ovog kluba. Navodno, Saul bi u Barceloni zarađivao oko šest miliona eura, dok Griezmann trenutno ima čak 25 miliona eura po sezoni.

Cadena COPE je objavila danas da su Barcelona i Atletico u ozbiljnim pregovorima i da je razmjena Griezmann - Saul sve izvjesnija. Francuski napadač se nalazi na odmoru na Ibizi i čeka znak da krene u Madrid na potpis ugovora.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, ni Saul nema ništa protiv da karijeru nastavi u dresu Barcelone jer je prošle sezone izgubio status prvotimca kod Diega Simeonea.

U Atletico Madridu su itekako "zagrijani" da se ova razmjena ostvari, te Cadena COPE navodi da je jedina mogućnost da dogovor propadne ukoliko se Joan Laporta predomisli u posljednji trenutak.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Ma spakovo je pi cku materinu,eto vi znate da je spakovo kofer,u koji dio kofera je stavio gace?
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi