Barcelona traži od Atletica i novac uz Saula, a oni su im ponudili još jednog igrača

Sprema se velika razmjena

Barcelona traži od Atletica i novac uz Saula, a oni su im ponudili još jednog igrača

E. Čaušević

Antoine Griezmann bi ovog ljeta mogao napustiti Barcelonu i vratiti se u Atletico Madrid.

Barcelona je dovela francuskog napadača na ljeto 2019. godine i za njega su izdvojili 120 miliona eura, ali Griezmann još uvijek nije uspio da opravda očekivanja na Camp Nou.

Prethodnih dana uveliko se špekuliše o tome da bi Griezmann mogao napustiti Barcelonu i vratiti se čak u Atletico Madrid.

Mnogobrojni španski mediji danas su objavili da su Barcelona i Atletico veoma blizu dogovora oko razmjene igrača. Atletico želi Griezmanna dok su spremni da u drugom pravcu pošalju Saula Nigueza.

Oba igrača dala su zeleno svjetlo za ovu razmjenu, ali problem je što u Barceloni ne pristaju baš na takve uslove. Naime, iz katalonskog kluba traže još dodatnih 12 miliona eura uz Saula.

Međutim, u madridskom klubu nisu baš zainteresovani da daju dodano novac i spremni su u ovu razmjenu da uključe još jednog igrača.

Španski mediji objavili su večeras da je Atletico ponudio Barceloni da uz Saula u ovu razmjenu uključe Renana Lodija ili Marija Hermosa, te sada čekaju odgovor katalonskog kluba.

Lodi bi možda bio primamljiva opcija jer igra na poziciji lijevog beka gdje Barcelona trenutno ima samo Jordija Albu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S druge strane Hermoso igra na poziciji štopera i po potrebi može biti lijevi bek. Hermoso je u Atletico stigao prije dvije godine iz Espanyola, ali se nije uspio previše nametnuti Diegu Simeoneu.

Bit će zanimljivo vidjeti kakav odgovor će dati Barcelona i da li će pristati da uzmu još jednog od ove dvojice igrača ili će izričito uz Saula tražiti i određenu sumu novca.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1614932756
Nez sta svi vide u griezmanu izvikan igrac
3 2
Handofsibir
Neki razlozi transfera su izmedu ostalog i slabljenje konkurencije, ma koliko on tada Barsi odgovarao tj sada Atleticu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi