Prvo je Barceloni zabio lož u leđa, to mu nije bilo dovoljno i sada im je nož zabio direktno u srce

Griezmannova izjava Katalonce ostavila bez teksta

Prvo je Barceloni zabio lož u leđa, to mu nije bilo dovoljno i sada im je nož zabio direktno u srce

Endin Čaušević

Atletico Madrid jučer je zvanično objavio da Antoine Griezmann ostaje u klubu, te da su otkupili njegov ugovor od Barcelone.

Griezmann se vratio u Atletico Madrid prije godinu dana na dvogodišnju posudbu, a nakon toga klub je bio obavezan da za 40 miliona eura otkupi njegov ugovor od katalonskog kluba.

Međutim, u Atleticu su na početku sezone sve šokirali kada je Griezmann po meču igrao najviše 29 minuta zbog rupe u ugovoru s Barcom i prema toj minutaži ne bi morali otkupiti njegov ugovor narednog ljeta.

No, iz Barcelone su odmah uložili žalbu na sve to, te su na kraju počeli pregovore s Atleticom. Madriđani su na kraju uspjeli da prepolove cijelu za Griezmanna i kupe ga na kraju za samo 20 miliona eura.

Atletico je jučer potvrdio da je dogovor s Barcelonom ozvaničen i da je francuski napadač potpisao ugovor do ljeta 2026. godine.

U Barceloni su bijesni što je Griezmann pristao da na taj način Atletico ucjenjuje ovaj klub, te što je igrao po meču najviše pola sata. Atleticov cilj je bio od početak jasan, a to je da Katalonci snize cijenu za njega.

Oglasi

Na kraju su to uspjeli da urade uz pomoć Griezmanna kojem nije smetalo da bude dio te taktike, a u Barceloni su mu to itekako zamjerili. Ipak, nakon svega oglasio se i Griezmann koji je priznao da mu je jedini cilj bio da ostane u Atleticu i da bi uradio sve što treba da se to ostvari.

"Ostanak u Atleticu je bio jedini cilj i uradio sam sve što sam mogao da to ispunim. Kada sam vidio da postoji šansa da ostanem ovdje još nekoliko godina odmah sam ju iskoristio", priča Griezmann i dodaje.

"To mi je bio jedini cilj i nisam mnogo razmišljao niti me je bilo briga šta trebam uraditi da se to ostvari. Samo sam htio da ostanem i uspio sam. Nastavit ću davati sve od sebe za ovaj klub".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Čelnici Barcelone su zadovoljni što su uspjeli da se riješe Griezmanna, ali su itekako bijesni što je on bio dio taktike Atletica da se ucjenjuje katalonski klub i snizi cijena, te što je pristao baš na sve kako bi se to na kraju ostvarilo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
Joj naslova kod tipova sa ss.ba!
6 0
PodvarakANeKupus
Atletiko nije wow team, ali grdna greška u karijeri je što si prelazio u ovu prevaru od kluba
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi