Do sada neviđeno: Svi gledaju i ne vjeruju šta Grizemann radi dok mu rival plače

Gest Francuza o kojem će se pričati

Do sada neviđeno: Svi gledaju i ne vjeruju šta Grizemann radi dok mu rival plače

Admin Čaušević

Jedan detalj sa utakmice Celta Vigo - Atletico Madrid otkrio je na najbolji mogući način kakva je zapravo čovjek Antoine Griezmann. Francuz je napravio nešto što do sada nije viđeno na fudbalskim terenima. 

Tokom prvog poluvremena utakmice koju je Atletico dobio teškom mukom Griezmann se borio za loptu sa Oscarom Minguezom, defanzivcem Celte.

Minguzea je gradio loptu kako bi je pustio da izađe u aut, dok je francuski napadač trčao iza njega s namjerom da spriječi izlazak lopte i sačuva je u polju.

U tom trenutku član francuske reprezentacije je sa leđa nagazio rival te mu je tom prilikom skinuo kopačku.

Tada je Grizemann napravio nevjerovatan gest. Dok je Mingueza plakao od bolova, Francuz je u ruke uzeo njegove kopačke.

Oglasi

Naime, Griezmann je odlučio da odveže kopačke svom rivalu, kako su bile čvrsto zavezena, uradio je to uz pomoć svojih zuba.

Ova dvojica fudbalera su prije nekoliko sezona bili članovi Barcelone i jasno je da Griezmann nije imao nikakvu namjeru da povrijedi Minguezu.

Inače, utakmica na Balaidosu koji je u fazi rekonstrukcije je očekivano bila tvrda i nije moglo proći bez crvenog kartona.

Glavni sudija Vazquez je na kraju pokazao četiri žuta kartona. Između ostalih je požutio i Diego Simeone, dok je isključenje kod gostiju dobio Stefan Savić.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Utakmica je riješena u posljednjim minutama, tačnije u 89. minuti kada je za vrijedan trijumf gostiju pogodio Memphis Depay.

Bila su ovo velika tri boda za Atletico koji se učvrstio na četvrtoj poziciji jer je primarni cilj do kraja sezone osigurati novi plasman u Ligu prvaka.

Top Komentari

user1574859714
Pa ovaj Savic svaku drugu dobije crveni
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi