Nije mu ništa smio reći u lice, a onda je Benzemi zabio nož u leđa na najokrutniji način

Bio protiv njegovog povratka u reprezentaciju

Nije mu ništa smio reći u lice, a onda je Benzemi zabio nož u leđa na najokrutniji način

Endin Čaušević

Nakon što je Francuska poražena u finalu Svjetskog prvenstva diglo se mnogo prašine oko atmosfere unutar ekipe, a ponajviše zbog Karima Benzeme koji se samo nekolik odana kasnije oprostio od nacionalnog tima. Benzema nije u dobrom odnosu s Didierom Deschampsom, ali ni s pojedinim saigračima među kojima se jedan posebno ističe.

Benzema se prije skoro dvije godine vratio u reprezentaciju Francuske nakon što godinama nije igrao za ovaj tim zbog seks skandala kada je ucjenjivao svoje saigrače zbog čega je na kraju izbačen iz reprezentacije.

Ipak, Deschamps ga je odlučio vratiti u ekipu Trikolora pred početak Evropskog prvenstva koji se igrao na ljeto 2021. godine. Oni su održali razgovor i nakon pritiska javnosti Deschamps je popustio i vratio je Benzemu u ekipu.

Najbolji igrač svijeta se našao na spisku i pred Mundijal u Kataru, ali pred sami početak turnira objavljeno je da napušta kamp reprezentacije jer je povrijeđen i ne može igrati.

Međutim, ubrzo nakon toga Benzema je bez problema počeo trenirati s Real Madridom i bilo je jasno da nešto ne štima u reprezentaciji Francuske i da je problem mnogo veći od povrede.

Na kraju se ispostavilo da Benzema i Deschamps uopšte nisu u dobrim odnosima, ali on nije jedini s kojim napadač Real Madrida nije tako često pričao. Od svih saigrača koji nisu bili saglasni da se Benzema vrati u reprezentaciju tu se posebno ističe jedno ime.

Oglasi

Francuski novinar Romain Molina objavio je da je najglasniji protiv povratka Benzeme u reprezentaciju bio Antoine Griezmann, te da on nije krio sreću što napadač Reala na kraju uopšte nije igrao na Mundijalu u Kataru.

Međutim, mnogima je nevjerovatno da je Griezmann na taj način zabio nož u leđa Benzemi i da je glumio da mu je drago što se on vratio u reprezentaciju, a iza leđa je pričao neke druge stvari.

"Zna se već da nisu svi igrači prihvatili povratak Benzeme u reprezentaciju. To se desilo nakon osvajanja Mundijala u Rusiji i pojedini igrači su smatrali da ne treba rušiti atmosferu u ekipi povratkom Benzeme jer je bilo tada jasno da im on i nije baš potreban", priča Molina i nastavlja.

"Tu su se isticali Griezmann, Pogba i Lloris. Posebno je protiv Benzeme bio Griezmann koji je imao neke nevjerovatne razloge. Smatrao se liderom te ekipe i znao je da će ga povratak Benzeme ugroziti".

"Čak je imao razgovore s čelnicima Saveza oko toga. Griezmann nije bio sretan što se Benzema vraća, a čak se žalio da će mu zbog toga pasti popularnost na društvenim mrežama. Znao je da će ponovo biti u Benzeminoj sjeni i on se najviše protivio njegovom povratku u reprezentaciju. Sve je kulminiralo u Kataru gdje se vidjelo jasno ko je protiv Benzeme i šteta je što je na taj način sve završilo".

Benzema sigurno neće više igrati za Francusku ukoliko Deschamps ostane selektor i jedina opcija za njegov povratak u dres Trikolora je dolazak Zinedinea Zidanea na selektorsku poziciju.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Tek sada je jasno kakvu pometnju je unio povratak Benzeme u reprezentaciju, te su skoro svi iskusniji igrači u toj ekipi bili protiv toga.

Jedan od rijetkih koji je htio da Benzema igra za Francusku bio je Kylian Mbappe, ali na kraju je Deschamps odlučio poslušati one koji su imali drugačije mišljenje i očito je da je bio saglasan s njima.

Top Komentari

Benzema alžirski isprdak,treba da bude u zatvoru
0 6
Puna podrška Dešampu jer je izbacio silovatelja i ucjenjivača iz ekipe da im ne ruši atmosferu!
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi