Antoine Griezmann pristaje na "mizeran" ugovor samo da pređe u Barcelonu

Spreman na sve

Antoine Griezmann pristaje na "mizeran" ugovor samo da pređe u Barcelonu

Endin Čaušević

Francuski napadač Antoine Griezmann prošlog ljeta bio je na korak od prelaska u Barcelonu, ali je na kraju odlučio da ostane u Atletico Madridu.

Saga oko Griezmannovog transfera trajala je nekoliko mjeseci i čini se da se Francuz pokajao što na kraju nije prešao u Barcelonu. Katalonci još uvijek traže napadača koji će jednog dana zamijeniti Luisa Suareza i na njihovom radaru se ponovo našao i Griezmann.

Prema piisanju španskih medija Griezmann je dao do znanja čelnicima Barcelone da je napravio grešku prošlog ljeta, te da je sada spreman na sve samo kako bi zaigrao u dresu katalonskog kluba.

Mundo Deportivo je objavio da je čak Griezmann spreman na znatno manju platu u Barceloni kako bi pomogao klubu oko troškova njegovog transfera. Otkupna klauzula iznosi 200 miliona eura, ali će od 1. jula ona pasti na 120 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Griezmann je poručio da je spreman da još više olakša i smanji Barceloni troškove oko otkupne klauzule, te da to uradi tako što će pristati na manju platu. U Atleticu godišnje zaradi oko 23 miliona eura, a spreman je da u Barci zarađuje sedam miliona eura manje.

Međutim, u Barceloni ne žele da odmah ponovo prave istu grešku kao prošle godine i poručili su mu da im je prva meta ovog ljeta Luka Jović. Ukoliko ne uspiju dovesti srbijanskog napadača onda će možda razmotriti opciju da dovedu Griezmanna.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi