Luis Figo nakon 19 godina konačno otkrio: Zašto sam otišao iz Barcelone u Real?
Legendarni Portugalac nakon transfera nije bio omiljen na Nou Campu. Išlo se toliko daleko da su ga navijači Barcelone gađali svinjskim glavama (Foto: EPA)

Portugalac objavio

Luis Figo nakon 19 godina konačno otkrio: Zašto sam otišao iz Barcelone u Real?

M. Šljivak

Luis Figo je 2000. godine postao izdajnik navijača Barcelone.

U transferu vrijednom 62 miliona eura napustio je katalonskog velikana i potpisao je ugovor sa velikim rivalom Realom iz Madrida.

To mu navijači Barce nikada nisu oprostili, a 19 godina kasnije legendarni Portugalac otkriva zašto se odlučio na ovaj transfer.

"Kada želite promjene uvijek želite najbolje za sebe. Prvu logičnu promjenu napravio sam kada sam došao iz Portugala u Španiju. Bio sam mlad i tražio sam novi izazov koji će mi dati veći prestiž", rekao je Figo.

Zatim je počeo govoriti o transferu koji mu je obilježio karijeru.

"Odluka o odlasku u Real je došla iz nekoliko razloga. Želio sam trofeje, želio sam da napredujem u svim segmentima: ekonomski, titulama, prestižom...Zatim sam otišao u Inter jer sam tražio svoju fudbalski sreću", rekao je Figo.

Legendarni Portugalac je u Realu ostao pet godina. Ukupno je odigrao 239 utakmica i postigao je 57 golova za Kraljeve.

Interesantno je svakako da je u Barceloni i Realu osvojio po sedam trofeja,, ali je sa Realom došao do trofeja kojeg svi žele, onog u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U dresu Barcelone Figo je odigrao 249 utakmica i postigao je 45 golova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi