Antonio Conte dobio nevjerovatnu ponudu
Foto: EPA

Inter ga želi klupi

Antonio Conte dobio nevjerovatnu ponudu

M. Šljivak

Menadžer Chelseaja Antonio Conte dobio je nevjerovatnu ponudu.

Kako navode italijanski mediji, interes za aktuelnog trenera Chelseaja pokazao je Inter, a rukovodstvo tima iz Milana želi Contea vidjeti na klupi već u narednoj sezoni.

Inter se u narednoj sezoni želi vratiti u vrh italijanskog fudbala. Umjesto Stefana Piolija na klupi žele vidjeti Contea i spremni su mu ponuditi platu od 300.000 eura sedmično.

Pored toga, kineski vlasnici su spremni investirati čak 350 miliona eura pojačanja u ljetnom prelaznom roku, što je svakako veliki izazov za svakog trenera.

Ipak, nerealno je očekivati da bi Conte mogao napustiti Chelsea. S ovim timom grabi ka tituli prvaka Engleske i sigurno ima namjeru nastaviti s radom u Premiershipu.

Pored Contea, kao nasljednik Stefana Piolija na klupi Nerazzurra spominje se i trener Atletica Diego Simeone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Conte je menadžersku poziciju Chelseaja preuzeo prošlog ljeta. Prethodno je dvije godine radio kao selektor Italije, a vodio je još Juventus, Sienu, Atalantu, Bari i Arezzo.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi