Tada je sve krenulo nizbrdo: Conte objasnio zašto je napravio izmjene u finišu utakmice

Inter ispustio pobjedu u Rimu

Tada je sve krenulo nizbrdo: Conte objasnio zašto je napravio izmjene u finišu utakmice

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome i Intera danas su odigrali odličan derbi u okviru 17. kola Serije A, a na kraju je rezultat bio 2:2.

Roma je dobro počela meč i povela sa 1:0 u 17. minuti golom Pellegrinija, ali Inter je nakon nestvarnog starta drugog poluvremena uspio da preokrene na 2:1, a golove su zabili Škriniar i Hakimi.

No, u finišu utakmice došlo je do pada u igri Intera što je Roma iskoristila i uspjela je da poravna na 2:2 preko Mancinija. Vučica je izgledala totalno razbijeno veći dio drugog dijela, ali su na kraju uspjeli da dođu do remija.

Navijači Intera su žestoko kritikovali Antonija Contea zbog izmjena koje je napravio u finišu meča, a sve je krenulo nizbrdo kada je umjesto Hakimija uveo Kolarova, te Gagliardinija umjesto Vidala. No, trener Intera objasnio je nakon meča zbog čega je to napravio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Vidal se povrijedio i Gagliardini je ušao umjesto njega. Ranije sam zamijenio Lautara jer je dao baš mnogo za 75 minuta igre i htio sam da budemo nešto defanzivniji. Hakim je isto puno pretrčao i mnogo je gubio lopte zbog čega sam ga zamijenio. Odigrali smo tri meča u sedmici i igrači moraju malo da se odmore", rekao je Conte i dodao.

"Rekao sam igračima da nastave s presingom jer nikada nije dobro kada se povučete. Roma nije imala ništa da izgubi i krenuli su naprijed što je normalno. Primili smo taj gol nakon prekida i to je šteta jer smo odigrali fantastično drugo poluvrijeme".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi