Fantastičan meč na Olimpicu: Inter ispustio pobjedu, veliki bod Rome!

Serija A

Fantastičan meč na Olimpicu: Inter ispustio pobjedu, veliki bod Rome!

Edmir Škorić

U derbiju kola danas od 12:30 sati na Olimpicu su snage odmjerili Roma i Inter, a meč je završen rezultatom 2:2.

Roma je imala prednost u prvih 45 minuta, no u nastavku je Inter odigrao fantastično i došao do preokreta, mada to Nerazzurrima nije bilo dovoljno.

Roma je djelovala bolje na startu meča, a povela je nakon udarca Pellegrinija. Lopta je na putu do gola pogodila Bastonija i prevarila Handanovića.

To je u biti bilo sve od Rome u prvom dijelu, a najbolju šansu za Inter imao je Lukaku, koji je sa svega pet metara neometano šutirao glavom, ali se istakao Pau Lopez odbranom.

U nastavku je Inter izgledalo daleko bolje, a do izjednačenja je stigao već nakon 10 minuta igre. Nakon ubačaja iz kornera Škrinjar glavom pogađa za 1:1.

Nedugo nakon toga stopostotna šansa za Martineza, no Lopez spašava Rimljane. Ipak, Hakimi eurogolom donosi preokret Interu.

Inter je prepustio Romi terensku incijativu i to se osvetilo gostima iz Milana. Roma je napadala, a onda u 86. minuti došla do 2:2. Mancini je glavom neobično zahvatio loptu i pogodio na centaršut Villara.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Edin Džeko je malo prije toga imao dobru šansu, a naš reprezentativac je iz igre izašao u 88. minuti.

Ovaj rezultat savršeno odgovara vodećem Milanu, koji ima sada tri boda više od drugoplasiranog Intera, a treća na tabeli je Roma sa 34 boda.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarSahi
Romi je trebala pobjeda, sad će im Juventus baš stvarati probleme.
8 4
Vrana
Kengur pravi ovaj dzeko
3 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi