Antonio Conte nije mogao biti iskreniji, ali tvrdi da je to sada realnost Tottenhama

Ništa od borbe za Ligu prvaka?

Antonio Conte nije mogao biti iskreniji, ali tvrdi da je to sada realnost Tottenhama

E. Škorić

Početak nove godine Tottenham je počeo danas porazom kod kuće od Aston Ville, koja je slavila sa 2:0. Bila je ovo još jedna utakmica u kojoj Tottenham prima dva ili više golova i pravo je pitanje šta se trenutno dešava Spursima.

"Nemamo mnogo kreativnih igrača u našoj ekipi. Sigurno je danas bilo jako teško pronaći prostor u prvom poluvremenu. Gol koji smo primili ubio nam je samopouzdanje", rekao je Conte.

Također je iznio svoja očekivanja u budućnosti, te saopštio loše vijesti navijačima londonskog tima.

"Liga će biti vrlo teška za nas. Želim biti iskren, želim biti vrlo jasan. Rekao sam ovo klubu, rekao sam svoje mišljenje. Navijači zaslužuju najbolje, ali mislim da je peto mjesto naša realnost ili tako nešto".

Već u srijedu tim Antonija Contea igra u gostima kod Crystal Palacea, koji će biti dodatno ohrabren nedavnom pobjedom nad Bournemouthom.

Nakon današnjeg poraza Tottenham sa 30 bodova ostaje na petom mjestu, dok su ispred Asenal sa 43 boda, potom Manchester City sa 36, Newcastle sa 34 i United sa 32 boda.

Oglasi

Definitivno nije sve gotovo kada je u pitanju borba Tottenhama za Ligu prvaka, pa pomalo čudi taj pesimizam slavnog italijanskog trenera.

Conte je nedavno kritikovao što Englezi odmah igraju nakon Svjetskog prvenstva i za praznike.

"Čudna je situacija. Iskreno, uopšte mi nije drago što ćemo ponovo igrati tako brzo, samo sedmicu dana nakon Svetskog prvenstva.

S jedne strane, sretan sam što je Totenhem imao 12 igrača na turniru, jer to znači da smo na dobrom putu u težnji za osvajanjem trofeja u budućnosti.

Ali, normalno je da kada imate toliko igrača, pogotovo tokom sezone, nije vam lako, jer fizička kondicija više nije na vrhunskom nivou.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nemoguće im je dati puno vremena za odmor. Iz tog razloga mislim da ću morati donijeti pažljive odluke za meč s Brentfordom.

S jedne strane imam igrače sa kojima sam radio u posljednje četiri sedmice i vrlo su dobro pripremljeni, s druge strane imam one sa Svjetskog prvenstva, koji trenutno nisu na vrhuncu", rekao je Conte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti