Trenerski genije danas je od Kanea napravio prosječnog napadača i potpuno je obrukao Spurse
Tottenham je katastrofalno otvorio 2023. godinu i zasluženo je poražen od Aston Ville (Foto: EPA)

Aston Villa savladala Tottenham

Trenerski genije danas je od Kanea napravio prosječnog napadača i potpuno je obrukao Spurse

Midhat Šljivak

Aston Villa je u prvom meču Premiershipa u 2023. godini gostovala u Londonu kod Tottenhama i tim Unaija Emeryja je odnio tri boda pobjedom od 2:0 uz zaista sjajnu igru.

Unai Emery je preporodio Aston Villu otkako je naslijedio Stevena Gerrarda, a napredak u igri je jasno prikazan na današnjem meču protiv Spursa gdje su nakon sjajne igre slavili s 2:0.

Prvo poluvrijeme nije donijelo pogotke. Villa je izgledala bolje na terenu imala šanse za razliku od igrača Spursa koji su bili nervozni i dobijali su bespotrebne kartone.

Na odmor se otišlo rezultatom 0:0, da bi nakon pet minuta igre u nastavku Villa došla do prednosti nakon katastrofalne reakcije Llorisa i odbrane Tottenhama.

Jedan dalekometni šut Lloris nije uspio uhvatiti, odbio je loptu do Ollieja Watkinsa, a ovaj poslužuje Emiliana Buendiju koji zabija za 1:0

Nije Villa stala ni nakon gola. Izgledali su zaista sjajno na terenu i u 73. minuti dolaze i do drugog gola. Douglas Luiz prelijepim pogotkom podiže prednost svog tima na 2:0.

Oglasi

To je bio i konačan rezultat susreta, a Villa je ovom pobjedom došla do 21. boda u sezoni i definitivno će pod vodstvom Unaija Emeryja igrati bitnu ulogu u ostatku sezone.

Imaju dovoljno vremena da naprave dosta toga, a Tottenham koji je na petom mjestu bježi im samo devet bodova.

Treba svakako istaći da je u ovom meču Unai Emery potpuno zatvorio Harryja Kanea. Jedan od najboljih napadača svijeta bio je nevidljiv i bezopasan i u uvodnih 20-ak minuta nije uopšte primio loptu.

Villu pod vodstvom Unaija Emeryja je zaista fantastično gledati i ovaj tim će definitivno imati šta da kaže u ostatku sezone.

S druge strane Antonio Conte i Tottenham pokazali su ponovo brojne slabosti, posebno u defanzivnom dijelu igre, gdje su bili zaista katastrofalni.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 18. kolo:

Tottenham - Aston Villa 0:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi