Šok za novog šampiona Italije: Antonio Conte odlučio otići iz Intera
Foto - EPA

Sjajni stručnjak donio odluku

Šok za novog šampiona Italije: Antonio Conte odlučio otići iz Intera

Midhat Šljivak

Antonio Conte navodno je odlučio napustiti Inter.

Gazzetta dello Sport donosi informaciju kako će 51-godišnji stručnjak napustiti klupu Nerazzurra u narednih 48 sati i to će sasvim sigurno biti veliki udarac za novog šampiona Italije.

Italijanski list navodi da se ambicije i planovi Contea i rukovodstva kluba ne poklapaju, te je Conte odlučio da napusti klupu italijanskog prvaka.

Sve će biti zvanično u narednih 48 sati i ovo će svakako biti ogroman šok za sve navijače Nerazzurra, kojima je Conte donio veliku radost osvajanjem titule prvaka nakon 11 godina.

Conte je razočaran što klub ne želi nastaviti putem koji mu je prezentovan po dolasku i nakon svega je odlučio da ode.

Oglasi

Sa druge strane Fabrizio Romano navodi da će Conte u narednim danima donijeti konačnu odluku. Klub ga želi na mjestu trenera, ali traže da pristane na prodaju određenih fudbalera i to je kamen spoticanja između dvije strane.

Antonio Conte preuzeo je klupu Intera u junu 2019. godine. Klub je vodio u ukupno 102 utakmice i ima učinak od 64 pobjede, 23 neriješena rezultata i 15 poraza.

Napravio je sjajni stručnjak zaista odličan tim koji se prošetao do titule prvaka Italije, ali nažalost po navijače Intera, saradnja bi se mogla raskinuti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Takav scenarij bi mogao natjerati mnoge igrače da poslušaju ponude drugih klubova i Inter bi mogao imati teške muke u odbrani naslova naredne sezone.

Među kandidatima koji se povezuju sa klupom Intera su Max Alegri, Maurizio Sarri, Siniša Mihajlović i Simone Inzaghi.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Comandini
Ide u Juve merda
1 7
amex
Pametno...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi