Conte se plaši samo jednog: Prošli put smo odigrali sjajan meč, a on nas je sam pobijedio

Trener Spursa

Conte se plaši samo jednog: Prošli put smo odigrali sjajan meč, a on nas je sam pobijedio

E. Ganibegović

U okviru 12. kola Premier lige Tottenham očekuje gostovanje na Old Traffordu.

Utakmica Manchester Uniteda i Spursa igra se za dva dana od 21:15, a Antonio Conte, trener londonske ekipe, na press konferenciji posebno je izdvojio Cristiana Ronalda.

"Mislim da sam ja zadnja osoba koja se to pita jer je prošli put zabio hat-trick protiv nas.

Riječ je o sjajnom igraču, vrhunskom igraču, koji i dalje stvara razliku za momčad za koju igra. Cristiano i Messi ispisali su fudbalsku priču u zadnjih 10-15 godina.

Mislim da nema riječi kojima bi se opisala veličina njih dvojice. Jako se divim Cristianu, njegovom profesionalizmu, ali nadam se da će protiv nas ostati miran, a ne kao prošle sezone kada nam je dao tri gola.

Izgubili smo 2:3, ali izgubili smo protiv njega, ne protiv Uniteda. Sjećam se toga jako dobro, jer smo odigrali jako dobru utakmicu, a on je to sam riješio", rekao je Conte, prenose engleski mediji.

Pomenuta utakmica Uniteda i Spursa igrana je 12. marta ove godine u 29. kolu Premier lige.

Tada je Ronaldo doveo domaći tim u vodstvo u 12. minuti, da bi Kane iz penala izjednačio u 35. Samo tri minute kasnije Ronaldo ponovo donosi prednost Crvenim đavolima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zatim na scenu stupa Maguire i autogolom vraća Tottenham u igru, ali je Ronaldo u 81. minuti ponovo uzeo stvari u svoje ruke i novim pogotkom kompletirao hat-trick i donio pobjedu svom timu.

Ove sezone Ronaldo je u očajnoj formi i igra, prema mišljenju mnogih, najslabiju sezonu karijere. Postigao je samo jedan gol u Premiershipu do sada, a u srijedu ćemo vidjeti da li će ponovo biti inspirisan protiv Tottenhama.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Koba84
Bas interesantno kako je dosao do ta 3 gola mora da je sam
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi