Zarađuje 15 miliona eura, a vozi se Ryanairom: Tokom leta veliku škrticu je zbog šoka oblio znoj

Spreman mu je otkaz

Zarađuje 15 miliona eura, a vozi se Ryanairom: Tokom leta veliku škrticu je zbog šoka oblio znoj

A. Čaušević

Do sada je bio jedan od najplaćenijih trenera, a sada se već može okrenuti potrazi za novim poslom, pogotovo nakon ispada za vikend.

Gdje je god radio vapio je za parama i pobrinuo bi se da zaradi ogroman novac. Iako se radi o odličnom treneru mnogi su spremni reći da se radi o velikoj škrtici.

Antonio Conte je sa godišnjom platom od 15 miliona eura među najplaćenijim trenerima, a danas je snimljen kako se vozi niskobudžentom kompanijom Ryanair.

Nakon utakmice za vikend Conte je odlučio da se vrati u Italiju, a to je uradio letom gdje karta košta svega nekoliko stotina eura.

Iako je mogao putovati prvom klasom s obzirom na platu, odlični trener se odlučio za jeftinu opciju. Upravo iz tog razloga kratki snimak je postao viralan.

Tokom leta za Torino Conta je oblio hladan znoj pošto je iz Engleske stigla vijest da ga je predsjednik Tottenhama Daniel Levy već smijenio.

Oglasi

Levy je pauzu za reprezentativne mečeve iskoristio da promijeni trenera i preostalo je samo sačekati zvaničnu potvrdu da je Conte bivši.

Italijan se nikada nije uklopio u ambijent Pijetlova, a situacija je prelila čašu za vikend poslije kontroverznih izjava nakon remija sa Southamptonom(3:3).

"Ne žele igrati pod stresom. Ovo je Tottenhamova priča. 20 godina je tu isti vlasnik, a ništa nisu osvojili. Zašto? Deset je utakmica do kraja, a neko misli da se možemo boriti s ovakvim stavom?"

"Za šta? Možda za sedmo ili osmo mjesto. Ja nisam navikao boriti se za tako nešto. Klub ima odgovornost za transfere, odgovornost ima i trener."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ali igrači, gdje su igrači? Ja vidim 11 igrača koji igraju prije svega samo za sebe", poručio je ovaj 53-godišnjak.

Conte je Tottenham stigao u novembru 2021. godine, u prvoj sezoni je uspio ekipu odvesti do Lige prvaka, a Pijetlove ostavlja na četvrtom mjestu.

Top Komentari

Voland
Kad Kante vozi skromno, jeftino auto, umjesto Porschea, tada je riječ o skromnom momku. Kad se Conte leti ekonomskom, umjesto luksuznom prvom klasom, tad je riječ o velikoj škrtici. Dvostruki aršini, da ne kažem rasizam na djelu. Naravno, ss.ba, toga nije ni svjestan
6 0
Zoilomas
Ma nek puše ***** svi što tako misle svaka njemu čast covjek nije lud da placa 10 hiljada za jedan let.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi