Conte bio brutalno iskren, a Tottenham se zbog toga povukao iz pregovora

Ništa od povratka u Premierhisp

Conte bio brutalno iskren, a Tottenham se zbog toga povukao iz pregovora

E. Čaušević

Antonio Conte je uspio da osvoji titulu prvaka Italije s Interom, a samo nekoliko dana nakon toga saopšteno je da on više nije trener ovog tima.

Inter je nakon 11 godina uspio da dođe do Scudetta i prekine dominaciju Juventusa koja je trajala čak devet godina.

Međutim, nakon toga navijači Intera bili su u šoku kada je objavljeno da Conte više nije trener ovog kluba.

Conte je razgovarao s čelnicima Intera i tražio je pojačanja za novu sezonu kako bi ekipa bila konkurentna za odbranu titule, ali i napad na Ligu prvaka. No, oni su mu poručili da na raspolaganju za pojačanje ima svega 80 miliona eura.

Iskusnom treneru to se nije svidjelo i odlučio je da napusti Inter što je itekako razočaralo navijače kluba s Meazze.

Međutim, samo nekoliko dana nakon toga pojavile su se informacije da Tottenham želi dovesti Contea. Tottenham i Conte su počeli pregovore i činilo se da će italijanski stručnjak preuzeti klupu londonskog kluba.

No, kako stvari stoje od toga neće biti ništa jer je Sky Sports objavio da se Tottenham povukao iz pregovora nakon što su shvatili da Conte nije baš siguran da li želi da trenira ovaj klub.

Sky Sports piše da je Conte poručio čelnicima Tottenhama da ne vjeruje da ovaj klub trenutno ima ekipu koja može da se bori za trofeje koji se već godinama čekaju u ovom lubu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Conte je jasno dao do znanja da želi preuzeti klub koji ima "pobjednički projekat", a u pregovorima s Tottenhamom nije stekao takav dojam.

Sky Sport prenosi da su Tottenham i Conte prekinuli pregovore, te da italijanski stručnjak sada razmišlja o pauzi, te da narednu sezonu neće nikoga trenirati kako bi se odmorio i napunio baterije za nove izazove.

Promo

Top Komentari

_ZIJAGA_
Znaci NECE ni u 56S8NAL...pa NARAVNO, CONTE i JESTE ZA VELIKANA...imaju buranije poput 56TETE i INIH za male klubove..
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi