Italijanski posao na vidiku: Conte i Paratici u tandemu stižu u novi klub

Čeka se potvrda

Italijanski posao na vidiku: Conte i Paratici u tandemu stižu u novi klub

A. Čaušević

Fabio Paratici i Antonio Conte su od Juventusa prije desetak godina stvorili šampionski tim, a sada će ponovo sarađivati.

Conte je na kraju sezone napustio Inter nakon osvojenog Scudetta, dok je Paraticiju istekao ugovor. Kako stvari stoje njih dvojica u paketu stižu u Tottenham.

Predsjednik Tottenhama Daniel Levy se odlučio na italijanski posao. Pregovori između tri strane su u završnoj fazi i preostalo je da se dogovore neki detalji.

Conte se nadao da će preuzeti Real. Kraljevi su se odlučili za Carla Ancelottija pa je uslijedio poziv iz Londona kojem odlični trener teškog karaktera nije mogao reći ne.

S druge strane, Paratici je u kontaktu s Levyjem od odlaksa iiz Juventusa. Nadao se i on odlasku u Real Madrid ili Manchester United.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kraljevi su se odlučili za Luisa Camposa, dok su Crveni đavoli odabrali Johna Murtoguha, pa Paratici nije imao izbora nego da prihvati poziv Tottenhama.

Kako sada stvari stoje, kada se otklone još neke od sitnica, prvenstveno se tu misli na finansijske strane ugovora, "italijanski posao" u sjevernom Londonu može početi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije