Ne, Kroos to nije, a ni Gundogan: Nijemci su na terenu sinoć vidjeli istinskog lidera i igračinu
Antonio Rudiger je nešto zaista posebno (Foto: Eibner Press Foto / AFP)

Čovjek o kojem se priča

Ne, Kroos to nije, a ni Gundogan: Nijemci su na terenu sinoć vidjeli istinskog lidera i igračinu

Midhat Šljivak

Njemačka je furiozno krenula u Evropsko prvenstvo. U Minhenu je razbijena Škotska s 5:1 i tako je Elf istakao kandidaturu u borbi za trofej. Kompletan njemački tim odigrao je odličan meč, a Antonio Rudiger je usprkos autogolu pokazao šta je pravi lider na terenu.

Reprezentacija Njemačke u svojim redovima ima nekoliko iskusnih fudbalera koji su pravi lideri na terenu. Sve to vrhunski vodi kapiten Ilkay Gundogan, a tu je naravno i nestvarni Toni Kroos.

Gundogan i Kroos su obavili svoj posao na vrhunski način. Diktirali su igru, kapiten je izborio i penal, a obojica su dobila visoke ocjene za svoj nastup.

Međutim, ponovo je vrhunski posao u defanzivi radio Antonio Rudiger. Istina, defanzivac Real Madrida je postigao autogol, no njegovo liderstvo na terenu se još jednom pokazalo kao ključno.

Kakav je autoritet i lider pokazala je i scena kod četvrtog gola reprezentacije Njemačke. Nicklas Fullkrug je postigao pogodak, a prvi koji mu je došao čestitati je Rudiger.

Ne bi tu bilo ništa čudno da prije samo nekoliko dana ovaj dvojac nije imao ozbiljan sukob na treningu. Rudiger je ušao nešto jače u duel i došlo je do verbalnog, a zamalo i fizičkog obračuna.

Oglasi

Samo prave igračine veoma brzo ostavljaju sve iza sebe. Oduševilo je to i nekadašnjeg škotskog fudbalera Andyja Graya.

"Rudiger i Fullkrug su imali obračun, ali prvi koji mu je došao čestitati nakon gola je upravo Rudiger. To pokazuje kakva je igračina i istinski lider", navodi Gray.

I zaista je tako. Rudiger je beskrupulozan borac na terenu i neko na koga saigrači uvijek mogu računati.

31-godišnji defanzivac je protiv Škotske upisao svoj 70. nastup u reprezentaciji Njemačke, a zabio je tri gola.

Oglasi

Gundogan: "Početak kakav smo tražili"

Kapiten reprezentacije Njemačke Ilkay Gundogan prezadovoljan je startom prvenstva. Svjesno su Nijemci rizikovali i ofanzivno igrali.

"Igrali smo visokim intenzitetom od samog starta. Malo smo rizikovali, ali smo bili oprezni i odradili smo odličan posao", rekao je Gundogan i dodaje:

"Zbog toga smo imali prednost od 3:0 na poluvremenu i to je bilo zasluženo. Imao sam dobar osjećaj pred utakmicu i nije me prevario. Ovo je bio start kakav sam želio", rekao je Gundogan.

Naredni meč Nijemci igraju u srijedu 19. juna. Protivnik je selekcija Mađarske i u tom susretu bi pobjedom već osigurali plasman dalje.

U ovoj grupi je još selekcija Švicarske s kojom Elf igra posljednji meč grupne faze 23. juna.

Top Komentari

velaMo
Ma daj pusti šuplje TM13 je odmah po ulasku počeo grmiti i sijevati
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi