Realu ove sezone očito ništa ne ide lako u Španiji, ali nova tri boda su u džepu

Slavili kod Cadiza

Realu ove sezone očito ništa ne ide lako u Španiji, ali nova tri boda su u džepu

E. Ganibegović

U okviru 29. kola španske Primere Real Madrid je teškom mukom slavio na gostovanju kod Cadiza. Na kraju je rezultat glasio 0:2.

Prvu veliku šansu imao je domaći tim. Igrala se 12. minuta kada se Espino našao u šansi, ali je pogodio samo desnu stativu.

Nedugo zatim dvije velike šanse za goste. Asensio pokušava, brani Gil, a poslije njega golman domaće ekipe brani udarac i Benzemi koji je danas imao 10 šuteva.

Do odlaska na odmor još dvije šanse pred golom domaćina, ali ne i gol. Pokušavali su Benzema i Ceballos, no bezuspješno.

Gil je ponovo bio junak Cadiza na otvaranju druggo poluvremena kada je u 50. minuti zaustavio udarac Rodryga.

Redale su se šanse za Real Madrid. Pokušavali su opet Rodrygo, zatim Valverde i Benzema, da bi odbrana Cadiza pukla u 72. minuti.

Oglasi

Nacho Fernandez je primio loptu na nekih 25 metara od gola i uputio sjajan prizemni udarac, te savladao golmana domaće ekipe koji je večeras imao sjajan nastup.

Četiri minute kasnije utakmice je i definitivno bila riješena. S ruba kaznenog prostora je šutirao Asensio i postavio konačan rezultat.

Real Madrid ostaje drugi sa 62 boda, 10 manje od Barcelone, ali i utakmicu više, te će teško odbraniti titulu prvaka. Imaju pet više i utakmicu više od trećeg Atletico Madrida. Što se Cadiza tiče, on je 15. s 31 bodom.

U narednom kolu Real Madrid će na svom terenu ugostiti Celtu, dok će Cadiz u Kataloniju u goste kod Espanyola.

Prije toga, Real Madrid će već za tri dana u Londonu igrati revanš susret četvrtfinala Lige prvaka protiv Chelseaja gdje brane prednost od 2:0 iz prve utakmice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 29. kolo:

Cadiz - Real Madrid 0:2 (Nacho 72', Asensio 76')

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko2
@Ramo Legenda kitooooo falio si mi,jedan od razloga što sam se vratio si ti brat moj,jesi sišao u grad ovog vikenda??
0 3
Mostarac94
Teska muka 35 udaraca? Hahahah lagana tekma gdje se samo cekalo kad ce zabit, Hala Madrid !
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti