Bahatio se na terenu apsurdnim trčanjem, sve mu se vratilo na najgori mogući način

Ko se zadnji smije najslađe se smije

Bahatio se na terenu apsurdnim trčanjem, sve mu se vratilo na najgori mogući način

Admin Čaušević

U fudbalu je kao u životu. Sve se može promijeniti treptajem oka. Na svojoj koži su to danas najbolje osjetili igrači selekcije koja je u prošlosti bila sinonim za pobjednički mentalitet, ali na posljednjim takmičenjima se njihova reputacija urušava. 

Početak Mundijala u Kataru donio je nekoliko senzacija. Posljednja u niz viđena je u grupi E. Njemačka je poslije preokreta izgubila od Japana sa 1:2.

Nijemaci su imali minimalnu prednost poslije prvog dijela te su u nastavku već otpisali svog rivala te su se na neki način ponijeli potcjenjivački prema upornim Japancima.

Prednjačio je Antonio Rudgier koji je sredinom drugog poluvremena pomalo i na bahat način ispratio jednu loptu u gol-aut definitivno apsurdnim trčanjem.

[twitter]https://twitter.com/envvvvvvv/status/1595448289784172547[/twitter]

Poslije toga kamere su snimile defanzivca Real Madrida kako se smije, međutim na kraju meča Japanci su bili ti koji su se smijali posljednji.

Oglasi

Naime, nakon tog prepotentnog poteza uslijedio je preokret. Prvo je pogodio Doan u 75. minuti, a zatim i brzonogi Asano u 83. minuti.

Kod oba gola Rudiger je spavao i nije bio tamo gdje je trebao biti pa na neki način i on snosi dio krivice zašto je Maneul Neuer dva puta morao vaditi loptu iz svoje mreže.

I na kraju utakmice Japanci su pravo tražili Rudigera kao da mu žele poručiti da se najslađe smije onaj koji se zadnji smije.

S ovim porazom Nijemci su se doveli u jako tešku situaciju i vrlo lako bi se moglo desiti da im se ponovi scenarija sa posljednjeg Mundijala u Rusiji kada su ispali u grupnoj fazi.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Elf će do kraja morati pobijediti Kostariku pod svaku cijenu, ali već utakmica drugog kola i duel sa Španijom bi mogao biti ključan.

U drugom kolu će igrati Njemačka - Španija te Japan - Kostarika. Ukoliko Nijemci ne pobijede, a Japanci savladaju Kostarikance jasno je da izabranici Hansija Flicka morati kući mnogo ranije nego što su planirali.

Top Komentari

koraj
Hahahaha, opet Caus i rijec "bahat". Pa dokle vise bolan? Jel te nije sramota?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi